Här är Göteborgsklubbarnas hopp i friidrotts-VM

Guldhopp och debutanter. Den göteborgska VM-floran bjuder på både det ena och andra, nu när VM i Eugene börjar på fredagen. GP listar alla göteborgare som är med i den svenska truppen.

ANNONS

Thobias Montler, längdhopp

Montler har varit med länge nu och börjar samla på sig en gedigen mästerskapserfarenhet. Kanske är det nu det är läge för skåningen som tävlar för Ullevi. Slagit personligt rekord både utomhus och inomhus i år – kanske är det nu det faktiskt blir guld?

Carl Bengtström, 400 meter häck

Öisaren har slagit igenom stort i år och tog VM-brons inomhus i vintras. Nu väntar utomhusmästerskap – och ny skrällchans för talangen med ett personligt rekord på 48.52.

Andreas Kramer, 800 meter

Sävedals-sonen som gjorde ett så imponerande EM 2018 har stagnerat något de senaste åren. Hur står han sig i år? Representerar till vardags Ullevi FK.

Vidar Johansson, 3000 meter hinder

Halmstads-doktorn har satsat ordentligt de senaste åren och utvecklas stadigt. Årsbästa på 8.19.57. Tävlar till vardags för Ullevi FK.

Maja Nilsson, höjdhopp

Den unga Öis-hopparen har potential att utmana om medaljerna om allt stämmer för dagen. Hoppat 1,92 i år men har ett personligt rekord från i fjol på 1,96.

Khaddi Sagnia, längdhopp

Nu måste det väl ändå vara dags för Sagnia, med den otvivelaktiga talangen, att få lyckas också på ett mästerskap. Närmat sig sju meter med sitt hopp på 6,95 i år. Känns harmonisk inför mästerskapet. Tävlar till vardags för Ullevi FK.
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS