Här är deltagarna i Mästarnas mästare 2024

SVT:s långkörare Mästarnas mästare närmar sig en ny säsong och nu släpper kanalen årets deltagare.
Bland annat är Frölundalegendaren Joel Lundqvist med.
– Jag är inte förvånad, säger hans förre tränare Roger Rönnberg.

ANNONS
|

I vår sänds den 16:e säsongen av SVT:s tävlingsprogram Mästarnas mästare. Nu är deltagarna presenterade och bland annat är Joel Lundqvist, den tidigare Frölunda HC-kaptenen som förra året avslutade sin långa karriär, med.

– Jag är inte förvånad. Han kommer behöva aktivitet att syssla med och det är kul att han hittar meningsfulla aktiviteter att hålla igång med, säger Roger Rönnberg.

En till som avslutade en lång karriär så sent som förra året och nu ställer upp i Mästarnas mästare är fotbollslandslagets tidigare lagkapten Sebastian Larsson.

Även Anja Pärson, som skulle varit med i programmet 2023 men drog sig ur på grund av skada, kommer vara med i programmet.

ANNONS

– Nu får det väl bli av. Det var snöpligt förra året att bli skadad så nu försöker jag hålla mig på benen, säger hon till TT.

Hon fortsätter:

– Det har blivit ett program man vill bocka av, att få träffa andra idrottare, det är en kul grej. För mig är det småroligt att få komma dit elva år efter att man har slutat.

Johanna Ahlm en av deltagarna

Sävehofs legendar Johanna Ahlm, som avslutade karriären 2019, är med, liksom den tidigare speedwayföraren Tony Rickardsson, cyklisten Emma Johansson, innebandyspelaren Anna Wijk, brottaren Jimmy Samuelsson och äventyraren Johanna Davidsson.

– Det blir alltid en extra krydda när en deltagare har dominerat världen, och så har vi två denna gång! Anja Pärson och Tony Rickardsson – frågor på det? säger Micke Leijnegard, programledare för Mästarnas mästare, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Sverige är ingen stormakt i herrfotboll direkt, desto mer imponerande blir det ju när någon av våra spelare lyckas i världens bästa liga. Sebastian Larsson är en sådan, hans namn är odödligt i Birmingham, ska bli kul att se hans ”brinn” på nära håll.

Programmet spelas in i norra Spanien och SVT skriver att 2024 års upplaga får ”ett lite annat upplägg än tidigare”. Alla deltagare nio kommer starta samtidigt, och inte i grupper som det varit de senaste åren, och Mästarkvalet, där utslagna deltagare kunnat tävla sig tillbaka till tävlingen, slopas.

ANNONS

Årets säsong vann den tidigare skridskoåkaren Nils van der Poel.

Här är deltagarna i Mästarnas mästare 2024:

Anja Pärson, 42 år, alpint – 1 OS-guld, 7 VM-guld, 2 segrar i världscupen.

Sebastian Larsson, 38 år, fotbollsspelare – 133 landskamper för Sverige under 13 år, tredje flest i herrlandslagets historia.

Tony Rickardsson, 53 år, speedwayförare – 6 VM-guld

Emma Johansson, 39 år, tävlingscyklist – 2 OS-silver, 2 VM-silver och 3 VM-brons.

Johanna Davidsson, 39 år, äventyrare – blev 2016 snabbaste svensk och snabbaste kvinna att nå Sydpolen, samma år utsedd till årets kvinnliga äventyrare.

Joel Lundqvist, 41 år, hockeyspelare – 3 VM-guld, 4 SM-guld, tidernas meste SHL-spelare med 1 048 matcher.

Anna Wijk, 32 år, innebandyspelare – 6 VM-guld, 2016 utsedd till världens bästa innebandyspelare.

Johanna Ahlm, 35 år, handbollsspelare – 1 EM-brons, 5 SM-guld

Jimmy Samuelsson, 46 år, brottning – 1 VM-guld, fyra i OS, VM och EM.

LÄS MER:Charlotte Kalla: Därför missade jag ”Mästarnas Mästare”

LÄS MER:Nils van der Poel vann "Mästarnas mästare"

LÄS MER:Thomas Wassberg avslöjar kuppen i SVT – 14 år senare

ANNONS