Zlatko Saracevic, till höger, firar tillsammans med Velimir Kljaic under OS i Atlanta 1996. I bakgrunden syns Sveriges Pär Carlen.
Zlatko Saracevic, till höger, firar tillsammans med Velimir Kljaic under OS i Atlanta 1996. I bakgrunden syns Sveriges Pär Carlen. Bild: Jack Mikrut/TT

Zlatan Saracevic är död – blev 59 år gammal

Den kroatiske handbollsprofilen Zlatan Saracevic, 59, har gått bort. Efter att laget han tränade vunnit en match drabbades Saracevic av en hjärtattack på vägen hem i en bil. ”Vila i frid Zlatko Saracevic, mannen med en av de mest gyllene handleder världen har skådat..”, skriver före detta förbundskaptenen Per Johansson på Twitter.

ANNONS
|

Kroatiska Jutarnji list meddelade under söndagskvällen att en av landets största handbollsspelare Zlatan ”Zlatko” Saracevic tragiskt gått bort. En nyhet som Expressen var första svenska media att rapportera om.

Efter att Podravka Vegeta, det kroatiska laget som han var tränare för, besegrat rivalerna Lokomotiva Zagreb satt Zlatko Saracevic och lagets målvaktstränare i en bil på väg hem från matchen.

Saracevic drabbades då av en hjärtattack och fick föras till sjukhus, där läkarna försökte att återuppliva honom i 40 minuter.

Han blev 59 år gammal.

Under sin spelarkarriär på 1980- och 1990-talet var som högerspelare framträdande i de jugoslaviska landslag som tog både OS-guld och VM-guld.

ANNONS

Den före detta svenske förbundskaptenen Per Johansson, vars nuvarande lag Rostov-Don möter just Podravka Vegeta i sextondelsfinalen av Champions League, tog till Twitter för att kommentera tragedin.

”Vila i frid Zlatko Saracevic, mannen med en av de mest gyllene handleder världen har skådat..”

ANNONS