Ystad besegrade Sävehof: ”Det är piss”

Det såg bra ut för Sävehof i seriefinalen mot Ystad. Sedan var det något som hände – och plötsligt dominerade Ystad totalt. Hemmalaget drog ifrån och vann med 30–26 (12–15). – Jag är jävligt förbannad och besviken, säger målvakten Bertram Obling efteråt.

ANNONS
|

Det var en tidig seriefinal i Handbollsligan på fredagskvällen, när tabelltvåan Ystads IF tog emot sereledande Sävehof.

Båda lagen låg på 13 poäng inför matchen och möjligheten fanns att göra ett litet ryck i toppstriden.

Ystad började bäst, men sedan tog gästerna över. De vände från 6–4 till 6–8 på några minuter, och gick sedan till pausvila med en tremålsledning.

– Där kändes det som vi hade bra koll. I början av andra halvlek kändes det också bra. Vi stod bra, fick våra kontringar och gjorde det vi skulle. Det kändes som vi hade dem, säger Sävehofkeepern Bertram Obling.

ANNONS

Men Ystad kom in i matchen igen. De hämtade ikapp underläget och gick upp i ledning.

– Jag vet inte varför. Vi kanske blev lite trötta och de kom till många fria lägen. Det var för många tekniska misstag, äger Bertram Obling.

Ystad var redan ikapp och förbi. Sedan tog de över helt efter att Bertam Obling blivit träffad i huvudet från nära håll. Ystads Johan Dahlin fick två minuters utvisning och Obling låg med rejäla smärtor en stund. Lite senare byttes han ut mot Simon Möller, men dansken själv hade velat fortsätta.

– Det känns inte som det är någon fara med huvudet. Det kändes piss att inte få spela, även om Simon är jätteduktig också så jag förstår att de ville testa med honom. Jag tog inga bollar efter smällen, så det var inte så konstigt. Jag vet inte om det hade att göra med smällen eller om de helt enkelt tänkte att Simon skulle göra det bättre.

Han lägger till:

– Jag vill alltid spela, även om Simon också är bra. Jag var förbannad när jag klev av.

Obling: ”Det är piss”

Ystad öste på, drog ifrån och hade så mycket som fem måls ledning en stund. Sävehof gav det ett försök att hämta upp, men det gick inte. Matchen slutade 30–26 och nu har Ystad tagit över serieledningen från Sävehof.

ANNONS

– Det är piss. Vi går in för att vinna varje match. Jag är jävligt förbannad och besviken. Det är tufft. Inte för att de (Ystad) är ett dåligt lag, men för att vi vill vinna alla matcher, säger Obling.

Nu väntar ett litet uppehåll fram till 10 november då Sävehof ska ta emot Lugi.

– Nu ska vi hem och kolla vad vi gjorde för misstag idag. Sedan får vi ta lärdom av det och analysera. Kanske kommer vi fram till att det var inställningen som saknades. Då är det enklare att åtgärda, för det har inget med handboll att göra. Vi får jobba med detta och se till att lära oss.

Även för Redbergslids IK gick det tungt på fredagskvällen. De förlorade med 29–27 borta mot Eskilstuna. Det innebär att de fortsatt ligger sist i Handbollsligan.

Sävehof målskyttar

Rune Schröder 9, Elias a Skipagötu 5, Sebastian Karlsson 4, Sebastian Spante 3, Pontus Brolin, Gzim Salihi 2, Alexander Westby 1.

ANNONS