Vipers Kristiansand i ekonomiska problem – riskerar konkurs

Svenskklubben Vipers Kristiansand har vunnit Champions League tre år i rad. Nu riskerar den norska klubben konkurs, det rapporterar TV2.
– Det är väldigt kritiskt, säger vd:n Benedicte Løyland till TV2.

ANNONS

De tre senaste åren har den norska klubben Vipers Kristiansand står som mästare i Champions League.

Nu rapporterar norska TV2 att klubben dras med ekonomiska problem och att det finns en rädsla för att den går i konkurs.

– Det är väldigt kritiskt, säger vd:n Benedicte Løyland till TV2.

Hon säger att klubben behöver få in pengar innan säsongen 2023/2024 är slut. Vipers har inför nästa år bantat budgeten från fem till nio miljoner norska kronor men nu handlar det om att inte gå i konkurs den här säsongen. Hur mycket pengar som behövs vill inte Benedicte Løyland gå in på.

ANNONS

Vidare berättar hon att man nu tagit hjälp av spelarna i jakten på de nödvändiga kronorna. Under måndagen ska flera av stjärnorna i laget ha ringt runt till företag för att be om pengar.

Stjärnan: ”Får en klump i halsen”

Vad spelarnas telefonsamtal gav för effekt kan inte Benedicte Løyland säga.

– Vi får vänta och se. Vissa människor behöver också tid att tänka. Vi kunde önskat att det hade varit fler.

En av lagets stora stjärnor är den norska landslagsmålvakten Katrine Lunde.

– Jag tänker först och främst inte på mig själv, men jag tänker på vad det betyder för staden och barnen. Följdeffekterna är så mycket större än en enskild person. Självklart tar det på mig, Jag får en klump i halsen och tårar, säger hon till Fædrelandsvennen.

I Vipers Kristiansand finns den svenska landslagskaptenen Jamina Roberts och den tidigare Sävehof-målvakten Sofie Börjesson. Enligt GP:s uppgifter är även Sävehofs och landslagets Nina Koppang på väg till klubben inför nästa säsong. Laget har vunnit Champions League de tre senaste åren och toppar den norska ligan efter 13 spelade matcher.

LÄS MER:Klart: Nina Koppang lämnar Sävehof

LÄS MER:Olivia Mellegård skadad – skrek ut sin smärta

LÄS MER:Christoffer Brännberger avslutade karriären – detaljer från Champions League-klubb

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS