Enligt Sportbladet tar Tomas Axnér över det svenska damlandslaget efter Henrik Signell.
Enligt Sportbladet tar Tomas Axnér över det svenska damlandslaget efter Henrik Signell. Bild: Bildbyrån

Uppgifter: Henrik Signell lämnar landslaget – Tomas Axnér tar över

Enligt uppgifter till Sportbladet tar Henrik Signell, 44, över IFK Skövde och slutar i landslaget till nästa säsong. Enligt uppgifterna ska ersättaren var Lugis Tomas Axnér, 50.

ANNONS
|

Det var för fyra år sedan som Henrik Signell anställdes av Svenska handbollsförbundet som förbundskapten för damlandslaget. Men efter OS i sommar går hans kontrakt ut och i en intervju med GP innan VM i slutet av 2019 berättade han att det fanns intresse från klubblag både i utlandet och i Sverige.

– Jag är ganska öppen och ser positivt på framtiden eftersom jag inte låst mig vid något. Däremot så är det svårt att tänka vidare nu innan mästerskapet hur man känner. Det beror på hur prestationen blir, sa tränaren då.

LÄS MER:Klubblag visar intresse för Henrik Signell

Under tisdagsförmiddagen gick P4 Skaraborg ut med uppgifter om att Signell kommer att ta över IFK Skövde till nästa säsong. Klubbens sportchef säger till P4 Skaraborg att han inte vill kommentera uppgifterna. Klubben ska dock ha kallat till en presskonferens på onsdagsmorgonen, enligt P4 Skaraborg.

ANNONS

IFK Skövde tränas just nu av Jonas Wille som kommer att lämna efter säsongen för att ta över danska Mors-Thy.

När GP ringer upp Henrik Signell säger han precis som sportchef Nyström:

– Jag har inget att kommentera kring det.

GP var i kontakt med Svenska handbollsförbundets generalsekreterare Robert Wedberg så sent som i måndags och han berättade då att processen gällande Signells framtid ännu pågår.

Signell berättar att det inte finns något nytt att redovisa i förhandlingarna just nu.

– Jag har inget konkret att säga kring det.

Senare under tisdagen kom även Sportbladet med uppgifter om att Signell kommer att sluta som förbundskapten och ta över IFK Skövde samt att en efterträdare som förbundskapten kommer att presenteras inom kort. Och enligt tidningen ska ersättaren vara Lugis herrtränare Tomas Axnér.

ANNONS