Redbergslids ungdomar vill också se en lösning på arenafrågan.
Redbergslids ungdomar vill också se en lösning på arenafrågan. Bild: David Berg

Ungdomarna manifesterade för arenalösning

I halvtidspausen av matchen mellan Redbergslid och Alingsås klev flera spelare från föreningens ungdomslag ut på planen. De levererade en passning till kommunen.
– Vad ska våra ungdomar se fram emot? säger RIK:s föreningsansvarige Ann Filipsson.

ANNONS
|

Redbergslids arenasituation var återigen i fokus när laget mötte Alingsås i Scandinavium. I halvtidspausen skickade man på traditionsenligt vis i samband med hemmapremiären, ut flera ungdomsspelare på planen. Denna gång hade det en passning att leverera till Göteborgs Stad:

"Ni rev vårt hem. Vem tar ansvar för vår framtid?", löd texten på den vita banderoll de vecklade upp.

– Lisebergshallen var ett hem för hela föreningen och nu har vi kastats ut därifrån, säger Redbergslids föreningsansvarige Ann Filipsson.

"En islada"

Framförallt det olämpliga i att spela handboll i Scandinavium är något som fortsätts kritiseras hårt. Precis som att det fortsätter dröja till ett politiskt beslut fattas kring vad som kommer hända.

ANNONS

– Scandinavium är inte en arena som lämpar sig för handboll. Den är främst avsedd för ishockey och konserter, säger Ann Filipsson.

Redbergslids tränare Jasmin Zuta var inne på samma linje:

– Det är en islada som kommunen kastat oss in i. För att den ska fungera överhuvudtaget har man tagit bort skynkena bakom målet för att det inte ska uppstå kondens. Idag såg alla vad det gör med stämningen.

Arenan är också en del av klubbens kultur.

– Det är inte bara vårt a-lag som drabbas av det här. Vad har våra ungdomar att se fram emot? säger Ann Filipsson.

ANNONS