Sebastian Karlsson var en av de bästa spelarna i Sävehof.
Sebastian Karlsson var en av de bästa spelarna i Sävehof. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Trots turbulensen – Sävehof vann i premiären

Trots de senaste dagarnas turbulens tog sig Sävehofs spelare samman och vann mot Guif i premiären av Handbollsligan. Det var länge en jämn kamp som hemmalaget trots allt vann med 27-22 efter en fin avslutning.
– Jag tror vi har stärkt oss i den här turbulensen, säger högersexan Sebastian Karlsson

|

På fredagen var det äntligen dags att kasta igång Handbollsligan för säsongen 2019/20 för regerande mästarna Sävehof.

Ett Sävehof kantat av turbulens efter ikonen Jonas Larholms plötsliga avsked som tränare, bara några dagar före premiären, tog emot Guif från Eskilstuna som ifjol inte lyckades nå slutspelet.

– Det är en ny situation för alla i klubben och man lär hela tiden. Jag tror att vi har stärkt oss lite som lag under den här turbulensen, säger högersexan Sebastian Karlsson.

Efter två och en halv minut gjorde högernian Gzim Salihi säsongens första mål på Partille Arena när han pressade sig igenom försvaret. Samme Salihi åkte på säsongens första tvåminutersutvisning bara en liten stund senare och gästande Guif fick ett tidigt läge att ta tag i matchen.

"Otur i början"

Det var ett läge man inte utnyttjade och trots att man gick upp till 3-1 tog Sävehof snabbt igen försprånget till 3-3 efter tio minuter.

Det tog Guif aldrig tillvara på. Istället var det Sävehof som mot halvlekens andra hälft tog över mer och mer. Framförallt var kantspelarna Sebastian Karlsson till höger och nye ungraren Stefan Sunajko heta. I kombination med ett stabilt försvars- och målvaktsspel gjorde hemmalaget det svårt för motståndarna.

– Jag hade lite otur i början med skotten men sedan gjorde jag på ett annat sätt och det gick ju bra, säger Sebastian Karlsson.

Åtta minuter före paus tvingades Guif ta timeout vid ställningen 10-7 till Sävehof.

En del slarv både framåt och bakåt ledde till att Sävehof tappade sitt övertag innan paus då det var lika 11-11.

Sävehof ryckte ifrån

I och med att William Bogojevic började hitta målet och Sebastian Karlsson fortsatte producera kunde Sävehof inleda andra halvlek starkt. Det var just Karlsson som satte lagets första straffmål tio minuter in efter att man missat de två föregående, och kanske är det en tänkbar arvtagare som straffskytt nu när Jonas Larholm är borta? Sävehof fick ett tvåmålsöverläge med 17-15.

Mitt i den andra halvleken var gästerna tvungna att ta en timeout sedan Sävehof dominerat, framförallt med ett stabilt försvarsspel.

– Det klart det finns mycket som kan förbättras efter en premiär men vi gör mycket bra också, säger Sebastian Karlsson.

Ställningen var då 20-16 och framåt hade man även fått igång Sebastian Spante som fick sätta ett par bollar.

Den isländske landslagsmålvakten Agust Eli Björgvinsson var tillsammans med Sebastian Karlsson och Jonathan Edvardsson de bästa spelarna i hemmalaget den här kvällen. De regerande mästarna visade att trots flera förändringar både i spelartruppen och på ledarsidan har man fortfarande ett starkt lag och mot slutet seglade man in segern på ett stabilt sätt. Segersiffrorna skrevs till 27-22.