Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

William Bogojevic låg bakom Sävehofs seger mot Ystad med fem fullträffar. Bild: MICHAEL ERICHSEN
William Bogojevic låg bakom Sävehofs seger mot Ystad med fem fullträffar. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Taktiska draget bakom Sävehofs revansch

Sävehof tog fick ge igen för senast. Efter förlusten mot Ystad på bortaplan tog de regerande mästarna revansch på hemmaplan.
Anledningen – laget hade gjort sin läxa.
– Det fungerade inte bra sist så vi kände att vi ville göra annorlunda, säger Sävehofspelaren William Bogojevic.

Sävehof har som bekant haft stora skadeproblem den här säsongen och svenska mästarna brottas just nu om en plats på rätt sida slutspelsstrecket. I just den kampen tog laget en ytterst viktig seger under fredagskvällen när man fick revansch på Ystad som man föll mot på bortaplan senast.

Sävehof kom ut bättre till mötet i Partille arena än man gjorde i det första mötet, men Ystad höll jämna steg och det framför allt tack vare Christopher Schnells målskytte.

– Det känns ändå som att vi har ganska bra koll. Sedan rättar vi till några misstag från första halvlek och gör det bättre i andra, säger William Bogojevic.

Det var framför allt en detalj som skulle göra att Sävehof var det starkare laget i matchen till skillnad från när lagen möttes i Ystad.

Försvarsspelet.

Under matchen i Skåne valde Sävehof att spela med ett aggressivt försvar för att sätta stopp för Ystad, men lyckades inte alls med den saken. Nu gick man istället tillbaka till ett 6-0-försvar och då fick man kontroll på sitt motstånd.

– Det fungerade inte bra sist så vi kände att vi ville göra annorlunda, säger Bogojevic och får medhåll av lagets kapten Jonathan Edvardsson:

– Vi gör det stabilt samtidigt som Simon (Möller) är väldigt bra i målet så det fungerade bra för oss i det samarbetet, säger Edvardsson.

Sävehof fick den luckan som laget behövde i mitten av andra halvleken och sedan kunde man bara rida ut stormen och vinna med 24–22, om än man fick ett rött kort på Christoffer Brännberger efter att Sävehofspelaren protesterat mot en utvisning i slutet av matchen.

– Riktigt skönt att få gå på julledigt med en seger, säger William Bogojevic.

Hur viktig var den med tanke på tabelläget?

– Vi försöker att inte titta någonting på tabellen, men vi sa till varandra innan att det här är en match vi måste vinna, säger Bogojevic.

Några timmar innan Sävehofs match mot Ystad blev det offentligt att lagets landslagsmålvakt, Agust Eli Björgvinsson lämnar klubben till nästa säsong. Islänningen som var en stark bidragande orsak till SM-guldet kommer söka sig vidare.

– Jag har haft två bra år i Sävehof där jag utvecklats mycket. Kronan på verket var givetvis SM-guldet från förra säsongen, det är någonting jag aldrig kommer glömma och är väldigt stolt över. Jag önskar klubben lycka till vidare i framtiden, men först så ska vi vinna ett nytt SM-guld, säger Björgvinsson till Sävehofs hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.