Sverige överkört av Norge i handbolls-EM

Totalt överkört – och oroväckande bilder på Albin Lagergren.
Mötet med Norge vill Sverige nog helst bara glömma.
– Förnedrande, sammanfattar Viaplays expert Claes Hellgren.

ANNONS
|

Lyckligtvis var det betydelselöst. Det stod sedan tidigare klart att Sverige slutar tvåa i i sin huvudrunda och att man ställs mot Frankrike i EM-semifinalen. Det var därför med nedsläppta axlar som laget tog sig an matchen – exempelvis placerades Andreas Palicka på läktaren.

Men att det skulle gå så här illa hade nog ingen räknat med. Inte minst om man ser till att det började gå utför redan i den första halvleken. Det var då Albin Lagergren, kanske Sveriges bäste spelare i de senaste matcherna, fick utgå efter bara några minuter på planen. Han grinade illa och såg märkbart tagen ut – den initiala profetian pekar dock på en kraftigare släng kramp.

ANNONS

Kläddes av

Än mer oroande då hur den andra halvleken såg ut – för i den blev svenskarna fullständigt avklädda. 15–12-underläget i halvtid växte snart ordentligt, med fem minuter kvar ledde norrmännen med förkrossande 31–19 i matchen som slutade hela 33–23.

Semifinalen mot Frankrike spelar Sverige på fredag. Då kommer inte detta räcka på långa vägar.

– Förnedrande. Sverige är helt enkelt inte bra nog. Sådana här förluster gör att man tappar självförtroende. Jag vill inte komma ihåg något. Jag vill att man tänker om – och tänker revansch, sade experten Claes Hellgren i Viaplay.

LÄS MER:Klart: Sverige möter Frankrike i semifinalen i handbolls-EM

LÄS MER:Sverige klart för EM-semi: "Helt fantastiskt"

LÄS MER:Svenska matchhjälten: "Det var på tiden"

ANNONS