Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Sverige krossade Tyskland – "Får autobahn till OS"

Det var inget snack om saken. Sverige malde sönder Tyskland i matchen om en sjundeplats i VM som nu gör att blågult får en klart enklare väg för att kvalificera sig till OS.
– Vi känner en doft av OS i Tokyo, det går inte att missa nu, säger expertkommentatorn Claes Hellgren i TV6.

Sverige har varit segstartade i flera av matcherna under VM och mötet med Tyskland var inget undantag. Blågult hamnade i tidigt underläge med 4–8 och spelet såg överlag knackigt ut.

Men vad som följde därefter var raka motsatsen.

Sverige fick fart på sitt spel och då hade Tyskland absolut ingenting att sätta emot. 4–8 vändes till 18–13 i paus och sedan skulle det aldrig bli riktigt spännande.

Sverige vann matchen med 35–24 och knep i och med det sjundeplatsen i VM som framför innebär en klart enklare grupp i OS-kvalet. Nu är det Senegal, Argentina och laget som slutar tvåa i VM som väntar i det gruppspelet.

– Sjua är inte asbra rent resultatmässigt, vi hade hoppats på mer. Men med tanke på att vi får en autobahn till OS, så får det ändå vara godkänt, säger Jamina Roberts till TV6.

Även blågults Linn Blohm ser väldigt positivt på Sveriges chanser att gå till OS.

– Det ser väldigt, väldigt bra ut. Det är matcher vi ska vinna, men vi måste göra jobbet också, säger mittsexan Linn Blohm i TV6.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.