Sverige förlorade EM-semifinalen mot Frankrike

När signalen för full tid gick var Sverige i EM-final.
När matchen var över stod det klart att det i stället blir bronsmatch.
Däremellan utspelades sanslös dramatik i EM-semifinalen mot Frankrike.

ANNONS
|

Sverige klev in i EM som regerande mästare. På vägen till det guldet, 2022, städades Frankrike av i semifinalen. Frankrike svarade på detta genom att krascha Sveriges hemmafest – under VM i början på förra året besegrade fransmännen svenskarna i semifinalen i Stockholm.

När lagen nu ställdes mot varandra i en semifinal för det tredje mästerskapet i rad stod mycket på spel.

Att det var en stor stund syntes på det svenska laget i den första halvleken. Man fick inte alls till det och Frankrike kunde springa ifrån. Andreas Palicka räddade endast 23 procent av skotten han fick på sig, framåt mäktade Sverige bara med elva mål.

ANNONS

Det gjorde att fransmännen kunde kvittera ut en sexmålsledning – och det kändes kört.

Galen avslutning

Men icke. På bara nio minuter lyckade Sverige hämta upp denna avgrund till underläge. Palicka stängde igen och Felix Claar gjorde mål på allt.

Med bara tio minuter kvar att spela var också vändningen fullbordad. Efter det följde sanslös dramatik – som såg ut att sluta med svenska glädjescener.

Sverige ledde med ett mål och tog timeout med 15 sekunder kvar. I anfallet därefter begick Jim Gottfridsson stegfel och Frankrike fick en kvitteringschans. Laget spelade sig till frikast medan tiden rann ut. Osannolikt nog satt frikastet – efter att Elohim Prandi tagit det på tvivelaktigt sätt – och vi fick en förlängning.

Där var Frankrike numret större och vann övertygande.

Det betyder att Sverige inte får försvara sitt EM-guld. I stället väntar en bronsmatch mot Tyskland på söndag.

LÄS MER:Franska hotet mot en ny svensk EM-final: ”Går inte att stoppa”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS