Svenska ilskan efter bortdömda målet

Sverige förlorade VM-semifinalen mot Frankrike efter ett dramatiskt slut. En avgörande situation blev Hanna Blomstrands bortdömda mål med en och en halv minut kvar.
– Jag tycker det är en väldigt hård blåsning, säger Nathalie Hagman efter matchen.

ANNONS
|

Frankrike gjorde 23-22 i semifinalen mot Sverige. Då var det en och en halv minut kvar av matchen och i anfallet därpå gör Hanna Blomstrand mål. Ett mål som dömdes bort för offensiv foul. Ett domslut som svenskorna inte var nöjda med.

– Jag tycker det är en väldigt hård blåsning i ett väldigt viktigt läge som vi får emot oss. Givetvis blir det lite hårt för oss sådär i sista minuten, säger Nathalie Hagman om situationen till Kanal 5 efter matchen.

LÄS OCKSÅ: Vasell: Nu går vi för brons, Sverige

Jamina Robert tyckte efter matchen också att det var en tuff avblåsning men säger att de var beredda på att det kunde uppstå sådana situationer.

ANNONS

– Vi vet att de är bra på att förstärka de situationerna och de spelar på det. Det är smart ,sa hon om situationen.

Nathalie Hagman tyckte efter förlusten inte att domarinsatsen genom matchen var något att jubla åt.

– Det var många lite oklara beslut och väldigt blandad nivå domarmässigt. Det var åt båda håll så det är ingen ursäkt för att vi förlorar idag, säger Hagman

LÄS OCKSÅ: Sverige föll i semifinalen - nu väntar bronsmatch

Efter det bortdömda målet gjorde Frankrike 24-22 vilket också blev slutresultatet. Ett resultat som innebär att Frankrike spelar VM-final och Sverige går möte Nederländerna i match om bronset på söndag.

ANNONS