Svenska besvikelsen efter bronsmissen

Sverige missade medalj i hemma-VM. Efter matchen var det stor besvikelse hos de regerande Europamästarna.
– Att vi inte bjuder upp gör mig tom och besviken, säger Oscar Bergendahl.

ANNONS
|

Sverige började bra och ledde med fyra mål i halvtid. Sedan kom raset. Spanien öste på framåt och trots 36 svenska mål blev det förlust (36–39).

Drömmen om en VM-medalj på hemmaplan krossade. Efter matchen var det stor besvikelse i det svenska laget.

– Vi ville avsluta snyggt här inför hemmapubliken och tyvärr får vi inte göra det och det är tungt, jättetungt. Det kommer följa med ett tag, säger Max Darj.

Föll i försvaret

Han menar att det främst var i försvaret som inte fungerade i bronsmatchen.

– Vi gör mycket bra saker framåt men får inte riktigt tag på dem bakåt över 60 minuter. Vi får inte riktigt stopp på dem där, men framåt är det en helt okej match. När man gör 36 mål borde man kunna vinna, säger mittsexan.

ANNONS

Försvarsbjässen Oscar Bergendahl har tårar i ögonen när han möter media efter matchen. Han håller med Darj om att det är i försvaret bronset tappas.

– Det är inte godkänt. Jag vet inte riktigt vad det är som händer i starten på andra halvlek, vi får inte alls träff på dem bakåt och det rinner igenom alldeles för lätt. Det ska inte få ske.

Han fortsätter:

– Jag är besviken, framför allt när vi får spela på hemmaplan inför såhär stor publik. Att vi inte bjuder upp gör mig tom och besviken.

Felix Claar fick ta en stor roll i semifinalen och finalen efter att Jim Gottfridsson skadat handen i kvartsfinalen och tvingats avbryta mästerskapet. Mot Spanien gjorde han en bra match, men det mildrar inte besvikelsen efter en missad medalj.

– Vi hade högre mål än så här. Ser man på det längre fram kanske det är godkänt, men just nu känns det inte som att det är godkänt. Vi ville verkligen vinna bronset, säger han.

LÄS MER:Andreas Palicka om framtiden efter medaljmissen i hemma-VM

LÄS MER:Sverige rasade ihop i andra halvlek – förlorade bronsmatchen

LÄS MER:Överraskningen: Tommy Körberg sjöng för Sverige

ANNONS