Suzanne Sjögren nära tårar i Scandinavium: ”Så berörd”

”Stad i ljus” inför Sveriges matcher i VM har redan blivit en klassiker. Nu berättar Viaplays programledare Suzanne Sjögren att hon haft svårt att hålla tårarna tillbaka under allsången.
– Jag fick anstränga mig så hårt för att jag var så berörd, säger hon till Expressen.

ANNONS
|

Sverige har spelat sina sex matcher i Scandinavium och VM-äventyret fortsätter nu med slutspel i Stockholm. Stämningen i Scandinavium under gruppspel och mellanrunda, där det blev sex raka segrar för Sverige, har hyllats stort av spelare, ledare och andra runt mästerskapet.

Inte minst har allsången till ”Stad i ljus”, som spelats i en nedsläckt arena inför alla Sveriges matcher, lyfts fram.

Även i Viaplays sändningar från mästerskapet har publikens engagemang för sitt landslag lyfts fram.

För Expressen berättar Viaplays programledare Suzanne Sjögren att hon hade svårt att hålla tårarna tillbaka under allsången inför fredagens möte med Island.

ANNONS

– När de skulle sjunga ”Stad i ljus” sa jag ”vi pausar snacket och ligger på bilderna”. När jag sen skulle börja prata igen en minut senare kände jag att min röst inte var med mig. Jag fick anstränga mig så hårt för att jag var så berörd, säger hon till tidningen.

”Upp till bevis”

Hon fortsätter:

– Alltså, det här är mitt elfte handbollsmästerskap och jag har aldrig upplevt något liknande tidigare. Jag har jobbat med det här i 25 år och det ska mycket till för att något ska provocera mig så mycket att jag tappar fattningen i sändning. På den nivån är det. Det är oerhört svårt att inte bli tagen av det stöd som det här landslaget har.

På måndagen reser det svenska landslaget till Stockholm där det väntar kvartsfinal i Tele2 arena på onsdag. Viaplays studio reser givetvis med.

– Det har varit makalöst fin stämning i Göteborg och det ska bli spännande att se om det går att återskapa den intimiteten i en så stor arena som Tele2. Samtidigt hörde jag att det redan sålts 18 000 biljetter till finalen, så det är klart att jag har superhöga förväntningar. Men.. upp till bevis säger jag, säger Sjögren till Expressen.

ANNONS

LÄS MER:Tommy Körberg öppnar för att sjunga ”Stad i ljus” under handbolls-VM

LÄS MER:Peter Vikström är mannen bakom musiken i Scandinavium

LÄS MER:Då avgörs Sveriges motståndare i kvartsfinalen

LÄS MER:Charlie Sjöstrands fem punkter efter Sveriges seger mot Portugal

ANNONS