Succétränarens besked om framtiden

Internationella anbud har inte saknats – men nu kan GP avslöja att succétränaren har bestämt sig. – Jag stannar i Sävehof, säger Henrik Signell.

ANNONS
|

40-årige Henrik Signell, som även är förbundskapten för det svenska damlandslaget i handboll,är inne på sin femte säsong som tränare för Sävehofs damer. Hittills har det blivit fyra SM-guld kryddat med spel i Champions League.

Redan överens

Hans kontrakt med Sävehof löper ut till våren men redan är Signelloch klubben överens om en fortsättning till och med säsongen 2019.

- Jag älskar handboll och för mig är det viktigt att fåjobbamed sporten i vardagen. Då finns det inte så många alternativ. Sävehof är en fantastisk klubb med en stark, trygg och stabil organisation på alla plan, säger Henrik Signell till GP.

ANNONS

Toppklubbar har jagat

Alternativ har dock inte saknats.

Enligt vad GP erfar har flera internationella toppklubbar hört av sig för att locka till sigSignell som tränare.

- Det stämmer att jag blivit kontaktad av utländska klubbar, säger Henrik Signell och fortsätter:

- Jag jobbar gärna utomlands framöver – men det är inget självändamål. Den tiden kanske kommer, men framöver har jag mitt fokus i Sävehof och försöker fortsätta att utveckla mitt arbete där. Det känns väldigt bra, säger han.

Bas för landslaget

Sedan maj i år är Henrik Signell dessutom förbundskapten fördamlandslagetoch står i början av december inför sitt första EM, på hemmaplan dessutom.

- Det känns förstås stort och stimulerande. Mitt kontrakt med förbundet löper ut 2018 och att jag de närmaste åren får möjlighet att fortsätta med handboll på både landslagsnivå och hög klubbnivå ligger förstås med i grunden till mitt beslut. Det är ett fantastiskt fint utgångsläge som ger mig stora möjligheter, säger han.

ANNONS