Storasyster visade ingen nåd

ANNONS
|

Det skiljer bara ett år på Linn och Frida Blohm. Under uppväxten spelade de tillsammans i stockholmsklubben Gustavsberg. Men Linn valde handbollsgymnasiet i Göteborg och Sävehof. För Frida blev det i stället Vittra på Södermalm och Spårvägen.

- Det kändes speciellt att få möta Linn. Mamma och pappa var här och kollade också tillsammans med några vänner till familjen som hade rest med från Stockholm. Nu stannar vi över natten så vi får tid att prata i lugn och ro med Linn, sa Frida, som tog storförlusten (33–13) relativt bra.

När GP intervjuade Linn Blohm inför seriepremiären berättade hon att målen var högt satta. Förstauppställningen i Sävehof och på sikt en landslagsplats. I går spelade hon från start och tidigare i veckan blev hon uttagen till Sveriges dubbellandskamp mot Island i början av oktober.

ANNONS

- Det har gått fort. Jättemånga roliga saker på en gång nu, sa Linn, som efter matchen mest såg fram emot att få pappas mat och kvalitetstid med familjen.

Målvakten, Filippa Idéhn, som lämnade Spårvägen för Sävehof inför säsongen, storspelade mot sina forna lagkompisar. Hon släppte bara tio mål under sina 50 minuter.

- Hon var duktig och hon kan ju spelarna i Spårvägen väldigt bra. Men hon räddade inte några av Fridas avslut, jag höll pyttelite på min syster när hon fick sina chanser, sa Linn.

ANNONS