Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Stark upphämtning räckte inte för Önnered mot Sävehof

Trots tufft spelschema och försvarsavbräck såg Sävehof ut att gå mot en klar seger mot Önnered – men de grönklädda stod för en mäktig upphämtning i slutet av matchen och var nära att ta säsongens första poäng.
– De får lukten av seger och då kämpar de på, säger Sävehof-kaptenen Jonathan Edvardsson.

Önnered har haft en tuff inledningen av säsongen med två förluster. Sävehof har lika många förluster men också en vinst i ligan och två i Champions League, och ett tufft spelschema. Under fredagen möttes de i ÖHK-hallen.

Det var en jämn matchinledning men vid 3-3 gjorde Sävehofs Gustaf Wedberg två snabba mål och efter det var det Sävehof i förarsätet.

Att Christoffer Brännberger saknades då han nyligen blivit pappa och Vetle Eck Aga efter knappt 15 minuters spel fick direkt rött kort efter ha haft handen i ansiktet på Önnereds Marcus Norrbrink verkade inte störa Sävehof nämnvärt. Trots avbräcken stod Sävehof upp bra defensivt och gjorde ett ryck i slutet av halvleken, mycket tack vare en strålande Agust Björgvinsson i målet.

När Björgvinsson gjorde sin tionde räddning i matchen och därpå serverade en perfekt boll till Sebastian Karlsson som inte gjorde några misstag och satte 11-6 till gästerna tog Önnered sin andra timeout, med drygt två minuter kvar av halvleken.

Men några fler mål blev det inte innan halvtidsvisslan ljöd – 11-6 till Sävehof och Björgvinsson gick till vila med en räddningsprocent på 65 procent. Även Önnereds Sebastian Abrahamsson gjorde en bra halvlek med drygt 40 i räddningsprocent men hade sin överman i det andra målet.

– Vi behöver trycka mer framåt. I vissa situationer får vi bra spel men det finns vissa där vi kan göra mer, konstaterar Önnereds Marcus Norrbrink till C more i paus.

– Vi är väldigt noggranna och gör precis som vi avtalat. Vi får verkligen vårt försvarsspel att stämma i kombination med några fina räddningar från Agust, säger Sävehof-kaptenen Jonathan Edvardsson om lagets första halvlek.

Önnered nära vändning

I andra halvlek såg Sebastian Karlsson till att Sävehofs ledning blev större med tre snabba mål. Men Önnered bet sig kvar och Sävehof rann inte ifrån totalt. Med kvarten kvar av matchen ledde gästerna med sex mål, 19-13.

Sedan drog Sävehof ner på tempot och Önnered inledde upphämtningen och kom närmre. När Hugo Bengtsson gjorde två snabba mål skiljde bara tre mål mellan lagen med sju minuter kvar av matchen.

– Vi blev lite passiva i matchen och bjöd i Önnered. Vi går ner i tempo på alla fronter och vi springer hem sämre och gör tekniska misstag i anfallet som gör att de får göra snabba och enkla mål på oss. De får lukten av seger och då kämpar de på, säger Edvardsson.

Abrahamsson räddade en straff och gav sitt lag chans att komma ännu närmre. Den chansen tog de och Sävehof-ledningen som en bit in i andra halvlek varit åtta bollar var nu bara en. Det blev en rafflande avslutning och Sävehof lyckades, efter två avslutande mål av Jonathan Edvardsson, hålla undan och vinna med 23-21 och Önnered får vänta på säsongens första poäng.

– Vi är disciplinerade i slutet och försöker komma tillbaka till det vi hade som vi gjorde bra i första halvleken, säger Edvardsson om slutet av matchen.

Att ni går ner i tempo, beror det på att ni inte orkar med tanke på det tuffa spelschemat?

– I detta fallet tycker jag inte det. Vi har gått runt på en del spelare och alla var laddade. Vi blev bara lite passiva, det har inte något att gör med orken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.