Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: BILDBYRÅN
Bild: BILDBYRÅN

Spelarläget i Handbollsligans Göteborgslag

Drygt en månad återstår till premiären i Handbollsligan och klubbarna är i full gång med träningar och träningsmatcher.
GP-sportens Ellen Ivarson listar spelarna som har kommit och gått hos Alingsås, Redbergslid, Sävehof och Önnered.
Alingsås Andreas Berg jublar under final fyra i slutspelet mellan Sävehof och Alingås. . Bild: MICHAEL ERICHSEN
Alingsås Andreas Berg jublar under final fyra i slutspelet mellan Sävehof och Alingås. . Bild: MICHAEL ERICHSEN

Alingsås HK

Huvudtränare: Mikael Franzén

Senaste placering: Tvåa handbollsligan.

Spelare in: Daniel Blomgren (Önnereds HK), Axel Franzén (IFK Skövde), Aron Dagur Pálsson (Stjarnan, Island), Alexander Wedin (lärlingskontrakt), Kenan Omerovic (lärlingskontrakt), Isak Hane (lärlingskontrakt)

Spelare ut: Johan Nilsson (slutar), Mishels Liaba (Aalborg, Danmark), Gunnar Bodin (Torslanda HK), Tobias Sandberg (klubb ej klar), Jonathan Östergren (Sörhaga HK)

Kommentar tränare Mikael Franzén:

"Vi har ju ett tungt identitetstapp i Johan Nilsson, han var lagkapten och stod för mycket som Alingsås står för. Det är tråkigt, men vi har flera spelare får gå ihop och ta hans roll. Både Axel Franzén och Daniel Blomgren har karaktär och bra attityd. Franzén är också en riktigt kämpe med en vilja utöver det vanliga. När vi letade niometersspelare fastnade vi för Aron Pálsson som är en komplett handbollsspelare. Vi hoppas att han kan ta det sista klivet hos oss."

Redbergslids målvakt Tobias Thulin lämnar klubben för spel i tyska SC Magdeburg.. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Redbergslids målvakt Tobias Thulin lämnar klubben för spel i tyska SC Magdeburg.. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Redbergslids IK

Huvudtränare: Jasmin Zuta

Senaste placering: Åtta i grundserien.

Spelare in: Adam Krantz (Eskilstuna Guif), Eric Forsell Schefvert (Ystads IF)

Spelare ut: Daniel Wester (Kungälvs HK), Tobias Thulin (SC Magdeburg, Tyskland), Hayder Al-khafadji (Torslanda HK), Emil Hodzic (Kärra HF), Jonatan Wenell (slutar), David Milosavljevic (klubb ej klar)

Kommentar sportchef Henrik Lundström:

"Man kan ju säga att med Tobias Thulin, som vi tappar i år, så har vi väl tappat den bästa spelaren vi har i laget tre år i rad men det är lite så vi jobbar. Vi vill utbilda spelare och när de är mogna och klara och har hittat en klubb utomlands, så vill vi att dom ska ta det steget vidare och så bygger vi vidare på unga talanger igen. Vi kan inte hitta på att Tobias inte betyder mycket för oss och han var kanske ligans bästa målvakt i många omgångar och otroligt viktigt för oss men det med Krantz. Det blev det bästa som vi hade kunnat tänka oss, han är väldigt rutinerad och det var det vi ville ha som förstamålvakt."

Jonas Larholm blir spelande tränare i Sävehof under kommande säsong. . Bild: MICHAEL ERICHSEN
Jonas Larholm blir spelande tränare i Sävehof under kommande säsong. . Bild: MICHAEL ERICHSEN

IK Sävehof

Huvudtränare: Jonas Larholm.

Senaste placering: Vann Handbollsligan.

Spelare in: Adam Blanche (Hammarby), András Koncz (Budakalasz), Stefan Sunajko (Pick Szeged), Emil Berlin (uppflyttad), Anders Forsell Schefvert (uppflyttad), Henrik Rhåsson (uppflyttad)

Spelare ut: Andreas Stockenberg (tränare, Alstermo), Oskar Sunnefeldt (Sönderjyske, Danmark), Viktor Ottosson (slutar), Joakim Larsson (klubb ej klar), Henrik Johansson (klubb ej klar), Gustav Davidsson (Hammarby)

Kommentar sportchef Emil Berggren:

"Vi har några spelare ut, några yngre spelare vi flyttat upp och så har vi några värvningar och det har varit vår tanke hela tiden. Det är mycket spännande saker som händer i Sävehof med unga spelare och utveckling. Det här året är det väldigt mycket fokus på utveckling och det vill vi satsa på. Vi vill självklart vinna så många matcher som möjligt men vi satsar också på utvecklingen."

Önnereds Christoffer Örtenwall jublar efter mål under matchen mellan Önnered och Sävehof i december 2018.. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Önnereds Christoffer Örtenwall jublar efter mål under matchen mellan Önnered och Sävehof i december 2018.. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Önnereds HK

Huvudtränare: Tommy Atterhäll.

Senaste placering: Elva i grundserien.

Spelare in: Max Santos (HK Aranäs), Anton Hallbäck (Ystads IF), Carl Lindqvist (Torslanda HK), William Pettersson (uppflyttad), Axel Segertoft (uppflyttad).

Spelare ut: Daniel Blomgren (Alingsås HK), Rasmus Just (slutar), Marcus Aggenfjord (Kärra HF), Måns Gerdtsson (klubb ej klar)

Kommentar sportchef Johan Sylwan:

"Vi har Max Santos som får ersätta Rasmus Just som slutar och Anton Hallbäck ersätter Måns Gerdtsson. Daniel Blomgren flyttar till Alingsås och där känner vi att vi har två egna unga spelare i Marcus Norrbrink som flyttades upp förra året och David Sandberg där vi hoppas att bägge dom två får ta ett ytterligare steg och fylla ut Daniel Sandgrens skor. Nu blev det en del nya klubbar i handbollsligan så ambitionen är att ha ett lag efter oss."

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.