Slovenska ilskan: Anklagar värdlandet Egypten för matförgiftning

Stora delar av Sloveniens VM-lag åkte på magsjuka inför gruppavgörandet mot Egypten. Nu misstänker slovenerna, som efter kryss i matchen åkte ur mästerskapet, att värdlandet medvetet matförgiftat Ljubomir Vranjes manskap.
– ”Det var inte ett virus. Spelarna skrek av smärta, kräktes och rusade till toaletterna som om deras liv stod på spel”, skriver det slovenska handbollsförbundet, enligt Sportbladet.

ANNONS
|

Avgörandet i Sveriges grupp i handbolls-VM blev en rysare. Inte på svenskt håll, blågult körde som bekant över det Ryska förbundslaget med 34–20. Men i matchen innan Sveriges, den mellan Slovenien och värdlandet Egypten, var det mer dramatik.

Slovenien ledde stort till en början – men Egypten kom ikapp och förbi. Till slut blev det dock delad poäng, vilket innebar att egyptierna blev klara för kvartsfinal och att Slovenien fick åka hem.

Dagen efter krysset kommer nu Slovenien med hårda anklagelser mot Egypten.

I ett pressmeddelande som det slovenska handbollsförbundet har författat kritiserar man både Egypten och det internationella handbollsförbundet för brister i arrangemanget.

ANNONS

Vidare anklagar man också Egypten för att medvetet ha matförgiftat det slovenska laget. Slovenernas uppladdning stördes av att flera spelare åkte på magsjuka och bland annat kunde inte stjärnorna Blaz Blagotinsek och Dragan Gajić komma till spel som en följd av det.

”Spelarna skrev av smärta”

”Det var inte ett virus. Spelarna skrek av smärta, kräktes och rusade till toaletterna som om deras liv stod på spel”, skriver slovenerna, enligt Sportbladet.

– Vi kan absolut inte vara nöjda med organiseringen av årets VM i Egypten, säger generalsekreteraren Goran Cvijić.

När Sportbladet frågar Sloveniens landslagschef, Uros Mohoric, om han tror att det slovenska laget medvetet matförgiftades svarar han:

– Det är ju en märklig tillfällighet att efter att alla i laget varit friska i tolv dagar så blev plötsligt tolv spelare sjuka dagen före matchen mot värdnationen, säger Mohoric.

ANNONS