Semifinalserien utjämnad – Ystad vinnare i ÖHK-hallen

Ystad reste sig efter Önnereds skrällseger i Skåne i tisdags. Efter torsdagens drabbning i ÖHK-hallen är semifinalserien utjämnad till 1–1.
– Om vi håller på att passa bort bollar och missar är det klart att de vinner, säger Önnereds Pelle Segertoft.

ANNONS
|

Önnered stod för en skräll i tisdag när grundserietvåan Ystads IF besegrades med nio mål nere i Skåne. På torsdagen kunde ÖHK skaffa sig matchboll i jakten på en historisk första final för klubben. Då var det jämnare.

Det tog några anfall innan lagen siktat in sig i ÖHK-hallen men efter en tidig utvisning på Andreas Berg kunde gästernas Julius Lindskog Andersson på straff göra matchens första mål. Lagen följdes sedan åt till 6–6 efter knappt tolv minuter spelade. Sedan gjorde Ystads veteran Kim Andersson två raka mål till 6–8 och därefter fick Önnered ägna halvleken åt att jaga. Och hemmalaget kom ikapp – till slut.

ANNONS

William Bengtsson bjöd på en delikatess när han bakom ryggen placerade in bollen bakom annars strålande Erik Hvenfelt i Ystad-målet till 11–12 med en och en halv minut kvar av halvleken. Därefter gjorde Pelle Segertoft sitt tredje mål i matchen till 12–12, vilket var ställningen när lagen gick till pausvila.

Ystads målvakt Erik Hvenfelt skadade sig under matchen.
Ystads målvakt Erik Hvenfelt skadade sig under matchen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Skadad Hvenfelt skrek ut sin smärta

Precis som i första halvlek inleddes den andra jämnt, lagen turades om att göra mål och slänga bort bollarna. Precis som i första halvlek var det också Ystad som sedan gjorde ett litet ryck, den här gången till 16–19.

Även efter det såg det ut som i första halvlek – Önnered kom ikapp. Även i andra halvlek handlade det mycket för Önnered om att jaga.

– Det är klart att det är påfrestande. Samtidigt tycker jag att vi får lite energi när vi kommer tillbaka men när vi väl har läge passar vi bort bollen och så gör de mål igen och helt plötsligt är det tre upp till dem igen. Det är tråkigt, säger Pelle Segertoft.

Tolv minuter in i halvleken brakade Erik Hvenfelt in i målet när han rusade in från bänken för att stoppa ett långt skott. Han skrek ut sin smärta innan han hjälptes upp och linkade av planen och ut i omklädningsrummet. Inte vad Ystad behövde när Önnered var på jakt. Alexander Lindén kom in i Hvenfelts ställe och i anfallet som följde gjorde William Bengtsson sitt femte mål i matchen till 19–19.

ANNONS

Men Ystad reste sig igen och gjorde tre raka mål till 19–22 när halva halvleken återstod. Önnered tog timeout och inledde återigen jakten men den här gången gick det inte hela vägen.

Erik Hvenfelt, som var tillbaka på bänken innan matchen var slut, fick se sitt Ystad vinna med 29–25 och utjämna semifinalserien till 1–1 i matcher.

Efter matchen ger Hvenfelt lugnande besked för de som håller på Skåne-laget.

– Jag vred ryggen lite men det var inga problem, säger han och försäkrar att han hade kunnat spela vidare om det hade krävts.

Lång väntan på match tre

Semifinal tre mellan lagen spelas fredag tredje maj i Ystad. En dryg veckas vila för lagen väntar alltså inför nästa drabbning.

– Jag hade velat spela nu direkt, det känns som att jag hade spelat bra om jag hade fått göra det direkt. Men det kan vara skönt med lite vila med, säger Andreas Berg.

Pelle Segertoft stämmer in, den långa vilan mellan matcherna är både bra och frustrerande.

– Jag hade gärna bytt plats på de två första matcherna, vunnit i dag och förlorat första. Men nu har vi lite tid på oss och vila upp oss. Vi spelade fem matcher i kvartsfinalserien och de spelade bara tre så vi kanske behöver lite vila.

ANNONS

Vad krävs för seger i Ystad nästa vecka?

– Vi behöver vara mer kliniska och inte göra för enkla misstag. Då tror jag vi vinner. Om vi håller på att passa bort bollar och missar är det klart att de vinner, säger Segertoft.

LÄS MER:Önneredsspelarna sågar sig själva: ”Vi sket i brallorna”

LÄS MER:Egna hallen stoppas – här är Önnereds nya arenaplaner

LÄS MER:Önnered skrällvann i första semifinalen

LÄS MER:Sävehof och Önnered körde över motståndet

ANNONS