Sebastian Karlssons Häcken-kupp i intervjun

Dagen efter Häckens SM-guld spelade Sävehof match i Handbollsligan. Då dök lagkapten Sebastian Karlsson upp i Häcken-tröja.
– Det är lite svårt att ta in egentligen. Jag har ju vuxit upp ute på Slätta damm och sprungit runt på Grimbo på träningsplanerna sen jag var två äpplen hög, säger Karlsson till C More.

ANNONS
|

I söndags vann BK Häcken klubbens historiska första SM-guld i fotboll och glädjen på Hisingen visste inga gränser. Dagen efter gästade Sävehof HK Malmö i Handbollsligan. Vad intervjun inför matchen med Sävehofs lagkapten handlade om? Häcken.

När Sebastian Karlsson kom fram till C Mores mikrofon var det i en Häcken-tröja.

Kommentator Patrik Westberg frågade givetvis om det:

Ditt leende är bredare än vanligt i dag, hur mycket har det med den matchtröja du har på dig och det som hände i går att göra?

– Det har mer med matchtröjan att göra än att det är match i Handbollsligan, det får jag erkänna, svarar Karlsson, som är son till Häckens tidigare sportchef Sonny Karlsson.

ANNONS

Han fortsätter:

– Det är lite svårt att ta in egentligen. Jag har vuxit upp ute på Slätta damm och sprungit runt på Grimbo på träningsplanerna sen jag var två äpplen hög. Att få se min pappas glädje framför allt...

Sävehof besegrade Malmö

Pappa Sonny berättade för GP efter söndagens SM-guld att han inte klarade av att se derbyt mot IFK Göteborg och i stället tog en fika i Delsjön. Han anslöt till Gamla Ullevi först när matchen var slut och firade det historiska guldet med laget.

– Han överlevde, men han var ute i skogen under match så det var ju därför, säger Sebastian Karlsson om pappan.

På frågan om Häckens guld skulle ge extra energi inför Sävehofs match svarade Karlsson att han hade en otrolig energi på träningen innan matchen och hoppades att det skulle spilla över på matchen.

Och visst gjorde det, det. Sävehof vann matchen med 26–25 och Sebastian Karlsson stod för tre mål. Partille-laget ligger nu trea i Handbollsligan efter sju spelade matcher.

LÄS MER:Sonny Karlsson lyrisk över guldet – vågade inte se matchen

LÄS MER:Marcus Jodin och Martin Ericsson – så styrs Häcken 2.0

LÄS MER:Häckens damer jublar över historiska SM-guldet

LÄS MER:Malin Fahlén hyllas av klubbchefen efter guldet

ANNONS