Sebastian Karlsson lämnar Sävehof efter 20 år

Sävehofs lagkapten Sebastian Karlsson lämnar efter 20 år.
Det var inte så här det skulle sluta.
– Sävehof har format mig till den jag är, säger han medan tårarna rinner.

ANNONS
|

2003 började Sebastian Karlsson i Sävehofs handbollsskola. Utöver ett utbytesår i Spanien har han varit klubben trogen sedan dess. Han har varit med och vunnit två SM-guld, en EHF Challenge Cup och spelat sig till dubbla All Star-teamuttagningar i den gulsvarta tröjan – på vägen har han vuxit ut till lagkapten och fanbärare.

Nu, efter en bra bit över 300 framträdanden, har han gjort sin sista match med laget.

– Det suger. Det är jävligt tomt. Det var inte så här det skulle sluta, säger han och berättar om scenariot han hade i huvudet.

– Det var att vi skulle lyfta bucklan. Jag var stensäker på att vi skulle vinna. Jag vet inte, vi orkar väl inte och jag tycker att vi blir lite för individuella emellanåt. Det funkar inte i dag.

ANNONS

”Det är min klubb”

När han ombes sammanfatta sina känslor om kring att tiden med gänget och föreningen nu är över brister det. Han tar några djupa andetag medan tårarna börjar falla.

– Det är jobbigt. Det går typ inte att sammanfatta. Sävehof har format mig till den jag är. Jag har fått väldigt mycket av min uppfostran här, både som handbollsspelare och människa. Det går inte att sammanfatta, säger med bruten röst.

Hur mycket betyder den här föreningen för dig?

– Jättemycket. Det är min klubb. Det finns bara en klubb i Sverige, eller Häcken är väl med på ett hörn, men det är Sävehof liksom.

Hur känner du när du ser IFK Kristianstad fira?

– När man är uppfostrad i den här klubben är man uppfostrad med att vinna allt. En andraplats … När jag blickar tillbaka längre fram kanske, men … Nä, egentligen inte, säger han medan de orangeklädda dricker bubbel och kramas med sina familjer på inneplan.

Trots det är han stor i förlustens stund.

– Det är otroligt lite som skiljer guld från silver i dag. Vi har en massa chanser i dag till att gå upp i lika eller till och med gå förbi. Hade vi kvitterat … Men så är de jävligt skarpa i slutet, det ska dem ha. Det är ett väldigt bra handbollslag. Grattis, säger Sebastian Karlsson innan han vandrar vidare mot nya utmaningar i franska Montpellier.

ANNONS

LÄS MER:Simon Möller följde avgörandet från omklädningsrummet

LÄS MER:Sävehof föll i avgörande finalen – SM-guld till IFK Kristianstad

ANNONS