Fyrverkerier smälldes av när Partille cup invigdes på Liseberg under tisdagskvällen
Fyrverkerier smälldes av när Partille cup invigdes på Liseberg under tisdagskvällen Bild: Carl Sandin

Se bilderna från Partille Cups invigning här

Partille Cup smygstartade med flera matcher under tisdagen. Senare under kvällen var det dags för invigning av handbollsturneringen på Liseberg. Så här såg det ut när festen invigdes.

ANNONS
|

Nu är den igång, världens största handbollsturnering.

Partille Cup firar i år 50 år och har i år flyttat invigningen från Scandinavium till Stora Scenen på Liseberg. Ett område som har plats för 20 000 åskådare – en yta som behövs med tanke på hur pass stor turneringen är.

24 000 deltagare från 52 nationer befinner sig under veckan i Göteborg, i en turnering med omkring 5 000 matcher.

Klockan 20.30 startade turneringens invigning på Liseberg.

Live-published photos and videos via Shootitlive

En stor folkfest

– Vi är här för invigningen såklart! Vi ser fram emot att fira att Partille cup har startat. Det är fjärde året som vi är här och i år har vi med fyra lag, säger Md Mizanul Islam, coach Bangladesh.

ANNONS

Matteo, från Italien, såg ganska mycket fram emot invigningen men han var glad att Partille Cup har börjat.

Från Matteos grannland, Spanien, kommer tjejkvartetten Carna, Gisela, Laia och Danae.

– Vi kommer till Partille Cup för att ha kul. Förra året vann vi bara en match. Vi ser fram emot invigningen, men vi var här förra året och det var bättre när det var inomhus, samtidigt som det är kul att det är så mycket folk, säger Carna, Gisela, Laia och Danae som spelar IBM Granollers från Spanien.

– Vi är från Island och vi älskar Partille för det är kul att spela handboll, säger Lára, Emilia och Harpa.

 Lára, Emilia och Harpa har kommit från Island för att spela Partille Cup.
Lára, Emilia och Harpa har kommit från Island för att spela Partille Cup. Bild: Carl Sandin

Nog för att det är en bit från Island till Sverige, men för spelarna från Indien så är det betydligt längre.

– Det är första gången vi är på Partille Cup, det är väldigt kul och vi får uppleva så mycket nytt. Nya tekniker, nya människor och helt nya upplevelser, det är fantastiskt. Vi har spelat två matcher, som inte har gått så bra, men vi vet att vi kan bli bättre. Något vi också ser fram emot är att jobba med vår team building och fokusera på att förbättra spelet. Det är mycket folk här, invigningen känns kul och livlig, säger Diya, Aarshiya, Spruha och Ayana från India Utpal Shanghai Globacl School.

ANNONS

Några som hade det desto närmare till Göteborg och Partille Cup än tjejerna från Indien var Nikolai och Try från grannlandet Norge.

– Jättekul med Partille Cup, det är första gången vi spelar turneringen, och det är kul att spela handboll och möta nya människor. Vi har varit i Göteborg innan och vi tycker att det är en fin stad. Invigningen är bra och det känns säkert och tryggt, säger Nikolai och Try från Norge.

Under invigningen och på scenen uppträdde bland annat artister som Hanna Ferm, Rebecka Karlsson, Pidde P och Det Vet Du.

Se ett bildspel från invigningen i början av artikeln.

ANNONS