Sävehofs Amanda Källström tillbaka efter skadorna

När säsongen började visste inte Sävehofs Amanda Källström om hon skulle kunna spela handboll igen.
I den andra SM-finalen låg hon bakom det avgörande rycket mot Önnered.
– Jag är jättetacksam, säger 20-åringen som var nära att lägga av efter sin andra korsbandsskada.

ANNONS
|

Den andra finalen mellan Sävehof och Önnered inleddes jämnt men innan paus gjorde Partille-laget ett ryck som Önnered aldrig hämtade sig från. Den som låg bakom rycket var Amanda Källström, niometersskytten som byttes in och gjorde tre raka mål och såg till att Sävehof gick ifrån till 16–12.

– Det är fantastiskt. Jag spelade inte handboll i början av säsongen och att nu få gå in i en SM-final är fantastiskt kul, jag är jättetacksam, säger hon efter Sävehofs niomålsseger.

Källström kom till Sävehof som tonåring men har förföljts av skador. De tre senaste åren har förstörts av två korsbandsskador. Mot slutet av säsongen har hon kommit tillbaka i spel men i den första SM-finalen mot Önnered satt hon på bänken hela matchen.

ANNONS

– Man är ju nervös men det är också fantastiskt roligt att vara i den här miljön med de här spelarna och få uppleva allt det här, oavsett om det är på planen eller på bänken. Det är något jag kommer ta med mig länge.

Var nära att lägga av

Under den långa tiden med rehab för korsbandsskadorna var det inte självklart för 20-åringen från Hälsingland att kämpa sig tillbaka till planen.

– Det var det absolut inte. Jag stod där efter min andra korsbandsskada och var väldigt tveksam till om det var det här jag skulle göra. Jag har ändå varit involverad i handbollen, jag har varit tränare i Sävehof och haft lite olika uppgifter där men på något vis har jag alltid velat ge det chansen och nu när jag är tillbaka inser jag hur kul jag tycker det är och hur mycket jag älskar det. När jag väl var nära blev det självklart och nu försöker jag bara njuta.

Vad fick dig att tveka?

– Det är väl alla risker som kommer. Två operationer på ett knä i ung ålder är kanske inte det bästa och man märkte att det fanns mycket annat runt handbollen som inte är att spela. Och att våga ta den resan igen, det är ändå minst ett års rehab. Jag var borta i tre år totalt så man märkte att det fanns andra saker men nu är jag tacksam att jag tog det beslutet och står här.

ANNONS

Sävehof leder finalserien med 2–0 och kan avgöra på torsdag i Partille arena.

LÄS MER:Sävehof nära SM-guldet – Johanna Bundsen hjälte igen

LÄS MER:Fem mål från målvakten när Sävehof kopplade grepp

LÄS MER:Önnered räds inte Sävehof: ”Hade inte vunnit utan Bundsen”

ANNONS