Sävehof vinner svenska cupen – besegrade H65 Höör i finalen

Sävehof besegrade H65 Höör i ännu en final.
Stor hjälte blev Nina Koppang – som gjorde hela nio mål.
Detta efter att hon rannsakat sig själv i halvtid.

ANNONS
|

Sävehof besegrade Kristianstad i semifinalen, Höör var numret större än Önnered. Därmed stod det klart att Final 4-helgen i Alingsås skulle kulminera med att dessa lag skulle göra upp om guldet.

Igen.

Ja, lagen möttes i SM-finalserien i våras. Också i förra årets cupfinal, som då avgjordes över två möten. Båda gånger var Sävehof det starkaste laget.

Att Höör skulle göra allt i sin makt för att utkräva revansch var därför tydligt. Inte minst då laget sprang ifrån direkt.

För efter att ha vunnit den inledande shootoutdelen med 3–1 ökade laget bara på. Dryga sju minuter in ledde Höör med 7–3.

ANNONS

– De fick bra träff på sitt, sammanfattar Nina Koppang.

Vände underläge

Men som så många gånger förr började Sävehof då veva igång. När man väl gjort det hade Höör svårt att hänga med – och redan i halvtid var tillställningen vänd.

Johanna Bundsen hade då växt ut till en vägg i målet, dessutom hade Nina Koppang siktat in sig.

– Jag hade en liten halvtaskig start och sedan brände jag en straff som jag inte vet vad jag höll på med. Jag sa till mig själv: ”så kan du inte hålla på, skärp dig nu Nina”. Sedan pratade jag med Carmen (Martin) i halvtid och bestämde mig för att det fick vara allt eller inget, säger hon.

Det resulterade i en andra halvlek där högernian var närmast ostoppbar. Det i sin tur gjorde att avståndet bara ökade – och med knappa kvarten kvar att spela satte Koppang, med sitt nionde mål i matchen, 28–20.

Matchen, som slutade 33–27, var avgjord redan då.

– Det känns väldigt bra att kunna känna att man varit med och bidragit i en så här pass viktig match, säger Koppang.

Firade titeln

Sävehof försvarar därmed sitt cupguld – vilket man jublade högt över när slutsignalen ljöd.

ANNONS

– Det känns jättebra. Det går inte att säga någonting annat efter att man vunnit en titel, säger Koppang.

Firandet inleddes i omklädningsrummet och fortsatte sedan i Partille arena, där spelarna åt en gemensam segermiddag. För Koppang och Bundsen blev det en relativt stillsam kväll då man under tidig måndag flyger till Island med landslaget.

Värt att notera är också att Önnered, genom att besegra Kristianstad med 33–30, spelade hem cupbronset.

LÄS MER:Sävehofs Johanna Bundsen om flytten till Tyskland och karriärens tyngsta förlust

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS