Nina Koppang blev måldrottning när Sävehof nu trampar vidare mot semifinal. Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehof vidare till semifinal efter vinst mot Hallby

Det blev en vinst med 36–24 för Sävehof i den fjärde kvartsfinalen mot Hallby. Därmed är Partillelaget klara för semifinal.

|

De lämnade en förlust i Jönköping bakom sig i det senaste bortamötet.

Nu fick Sävehof revansch.

Inför mötet stod det 2–1 till Sävehof, som gick in för seger även denna gång. Sävehof hade övertaget i stort sett hela matchbilden, där bland annat Nina Koppang stod för fem mål inom loppet av femton minuter.

Johanna Bundsen i mål stod för flera bra räddningar.

I andra halvlek ledde bortalaget med sju mål, en ledning som de heller inte tänkte släppa taget om.

Hallby hade tappat greppet om matchen och Sävehof kunde därmed plocka hem segern och med det också semifinalplatsen med 36–24 på slutsignal.

I semifinalen väntar antingen H65 Höör eller Skara HF. Vem det blir avgörs i den sista och femte kvartsfinalen.