Sävehof vann toppmötet mot Höör

Ettan mot tvåan. I toppmötet i SHE tog Sävehof en tung bortaseger och såg till att befästa serieledningen.
– Vi gick in i matchen som ett lag och såg fram emot att alla skulle bidra. Jag tycker vi gjorde en bra match och därför vinner vi, säger Carmen Martin till C more.

ANNONS
|

Det var toppmöte i SHE när serieledaren Sävehof gästade tabelltvåan Höör i Skåne.

Och det blev en jämn drabbning – tills det var tio minuter kvar.

Sävehof skaffade sig ett litet övertag i första halvlek men i paus skiljde bara två mål mellan lagen. Sävehof ledde med 14–12.

– Jag tycker de får väldigt mycket kontringsmål och det blir svårt för mig där. Men jag tycker ändå vi står bra bakåt när de har uppställt anfallsspel, men det är kontringsfasen vi har problem med, säger Sävehof-målvakten Johanna Bundsen, nyligen hemkommen från EM, till C more i paus.

ANNONS

Hon fortsätter:

– Det är skönt att vi står så bra bakåt i uppställt men vi måste vara noggrannare framåt så det inte får de där kontringarna mot oss.

Efter paus gick Höör upp i ledningen men Sävehof låg hack i häl. Sen vaknade Sävehof och fick ikapp och förbi. Sista tio minuterna drog Partille-laget ifrån och skakade av sig skåningarna.

Sävehof ryckte i slutet

Med fem minuter kvar skiljde fem mål mellan lagen och det kunde inte hemmalaget hämta sig ifrån.

Gästerna vann till slut med 31–26 och befäster förstaplatsen i tabellen.

Matchens lirare? Carmen Martin som gjorde sju mål på sju skott från sin kant.

– I andra halvlek spelade vi lite smartare och hade färre tekniska fel och det gjorde att fick hade chansen att spela mer sex mot sex så vi kunde vinna, säger spanjorskan till C more.

Hon fortsätter:

– Vi visste att det skulle bli en tuff match. Jag tror inte vi vunnit här på länge så vi visste att det var riktigt tufft. Vi gick in i matchen som ett lag och såg fram emot att alla skulle bidra. Jag tycker vi gjorde en bra match och därför vinner vi.

ANNONS

Samtidigt i Göteborg stod Önnered för en utklassningsseger när Skara besegrades med 36–20 efter att Jenny Sandgren storspelat i målet och räddat nära 60 procent av skotten.

ANNONS