Simon Möller var bra i målet när Sävehof besegrade Kristianstad.
Simon Möller var bra i målet när Sävehof besegrade Kristianstad. Bild: AVDO BILKANOVIC

Sävehof vann mot Kristianstad – kan säkra finalplats hemma

Sävehof tog ett järngrepp om en SM-finalplats när man tog andra raka segern mot Kristianstad.
Partille laget vann med 31-26 och kan säkra en finalplats på hemmaplan om en vecka.

ANNONS
|

Sävehof är nära en ny SM-final efter att laget tog sin andra raka seger borta mot Kristianstad, som de förlorade mot i SM-finalen förra året.

– Idag är vi helt nöjda med insatsen, säger målvakten Simon Möller i Handbollsligans sändning efter matchen.

Det var en jämn första halvlek mellan lagen där ingen av lagen ryckte ifrån. Men mot slutet av halvleken skapade sig Sävehof en liten lucka och kunde gå in till halvtidsvila med en tvåmålsledning med 14-12.

Stjärnan fick ledas av planen...

Partillelaget åkte dock på ett bakslag när stjärnan Felix Möller blev liggandes efter vad som såg ut att vara en kollision med en Kristianstadsspelare. Han fick ledas av planen och lindades hårt runt foten. Det såg ut att vara slutspelat för linjespelaren.

ANNONS

– Det är såklart tråkigt att Felix skadar sig, han är en våra främsta spelare så det är supertråkigt. Men jag ska göra vad jag kan för att hjälpa laget, sa Sävehofspelaren Adam Blanche i Handbollsligans sändning i paus.

...men återvände till spelet

I den andra halvleken ryckte Sävehof ifrån skåningarna. Simon Möller spikade igen i målet. Dessutom återvände hans bror Felix Möller in i spelet igen.

– Vi lyckas stå emot det här trycket som Kristianstad kommer med på hemmaplan. Det är väldigt svårt att vinna här. Att vi har lyckats göra det rätt många gånger är rätt bra gjort, säger Simon Möller.

Sävehof vann till slut matchen med 31-26. De leder nu matchserien med 2-0 och de kan säkra en finalplats på hemma i Partille arena när lagen möts igen om en vecka.

– Det är först till tre och vi har inte utkrävt vår revansch helt förrän vi har vunnit tre matcher mot det här laget, säger Simon Möller.

LÄS MER:Sävehof och Flensburg hyllar publiken efter rekordmatchen i Partille arena

LÄS MER:Ljubomir Vranjes och Michael Apelgren överens efter Sävehofs storförlust: Tyngden är skillnaden

ANNONS