Sävehof tog planenlig seger

Serieledande Sävehof var klara favoriter inför annandagens hemmamatch mot tabelltian Eskilstuna Guif, och Partillelaget skulle visa sig stå pall för favoritskapet och tog hem segern med 35-29.

|

Det bjöds på traditionsenlig annandagshandboll i Partille Arena. Men då damernas derby mot Önnered sköts upp på grund av covidsmitta i hemmalaget fick herrarna ensamma stå för underhållningen två dagar efter dopparedagen.

En uppgift som de för dagen svartklädda Partille-spelarna, efter lite bekymmer, klarade av galant.

Men det var Guif som kom ut piggast. Och konstigt var kanske inte det då södermanlänningarna fått vila i över två veckor på grund av uppskjutna matcher. En svikande offensiv från Sävehof med massor av tekniska fel (12 i den första halvleken) i kombination med ett välspelande Guif gjorde att gästerna hade ledningen med 10-8 när 25 minuter var spelade.

Då valde Sävehofs tränare Michael Apelgren att begära time-out. Ett tilltag som dock hjälpte föga de sista minuterna av halvleken, och när 30 minuter var spelade visade resultattavlan 13-10 till gästerna.

Också i början av den andra halvleken fortsatte problemen för Sävehof. Pavle Karacic visade vägen för gästerna och stod för tre snabba mål inom loppet av de första tio minuterna av den andra halvleken när Guif gick ifrån till 19-15.

Vände i andra halvlek

Sävehof skulle dock komma tillbaka och visa prov på sin höga klass. Bara några minuter senare, med dryga kvarten kvar att spela, hade hemmalaget tagit ikapp och gått om till 22-20. Då hade hemmalaget gjort fem mål på raken.

Efter det började Sävehof spela mer avslappnat, och när tio minuter återstod av matchen hade hemmalaget gått ifrån med fyra mål till 25-21.

Till slut skrevs slutresultatet 35-29. Det efter att Sävehof gjort hela 25 mål (!) i den andra halvleken.

Talangen debuterade med mål

En av målskyttarna i den andra halvleken var debutanten Elmer Tilly – blott 18 år gammal.

– Det var kul! Jag förväntade mig faktiskt inte att komma in så det var extra roligt. Jag var inte med på det, men det var bara att hoppa in och kötta dit den, säger Tilly, som även berättar att brorsan Alfred i Önnered hörde av sig efter matchen.

– Han skrev faktiskt till mig precis nu efter matchen. Jag tror de är på bussen (Önnered möter Hammarby på bortaplan i kväll, reds anm.), men han kollade.

Några andra ljusglimtar i Sävehof för dagen? Dansken Rune Schröder och Sebastian Karlsson som gjorde sju mål vardera. Det i frånvaron från supertalangen Elias Ellefsen Á Skipagøtu som stod över matchen med en spricka i käken.

Segern var Sävehofs första efter två raka förluster mot Magdeburg i European League (26-29) och Malmö (27-32) i ligaspelet. Senast man vann var så sent som den 10 december i derbyt mot Redbergslid med 34-25.