Sävehof klart för SM-final – slog in andra matchbollen

Den första matchbollen missades, den andra dundrades in med full kraft.
IK Sävehof är klart för SM-final – efter 37–22 och 3–1 i matcher mot Skuru i semifinalen.
– Jag är oerhört stolt och glad över att spela i Sävehof just nu, säger Nina Koppang till C More efter att finalplatsen säkrats.

ANNONS
|

I fjol slutade det med serieseger och SM-guld. Bedriften kan mycket väl upprepas i år.

På fredagskvällen säkrade nämligen IK Sävehof en plats i SM-finalen mot H65 Höör – det här efter vinst borta mot Skuru i den fjärde SM-semifinalen.

Efter att ha missat att slå in matchbollen hemma i Partille arena senast, och då förlorat med uddamålet 23–24, studsade Partilleklubben den här aftonen tillbaka på ett imponerande sätt och slog in matchbollen med full kraft.

Till skillnad från i tidigare semifinalmatcher, som alla har varit jämna, var det aldrig något snack om saken.

Det slutade 37–22.

ANNONS

– Vi bestämde oss för att vi ska springa och trycka på allt i dag och utnyttja vår bredd, och det tycker jag att vi gör i dag. Jag är jätteglad över att det står som det gör på tavlan. Jag är oerhört stolt och glad över att spela i Sävehof just nu, säger nyckelspelaren i Sävehof, Nina Koppang.

Sävehof kom ut urstarkt i andra halvlek

Inledningen på matchen var förhållandevis jämn.

När Ellen Voutilainen skickade in 5–6 efter 13 minuter hade hemmalaget kontakt.

Men sedan tryckte Sävehof gasen i botten och då hade Skuru absolut ingenting att sätta emot, framför allt inte i den andra halvleken.

Det var 18–13 i gulsvarts favör halvvägs.

Sävehof kom ut starkt i andra halvlek och Skuru agerade minst sagt slarvigt.

Med kvarten kvar var det hela tio måls skillnad mellan lagen. Johanna Bundsen räddade i stort sett allt bakåt, Ida Lembe och Nina Koppang var bara några av flera utespelare som lös stora delar av matchen.

Måldifferensen blev bara större, större och större.

Det var ett uppgivet hemmalag i slutminuterna – Sävehof kunde defilera hem vinsten.

Koppang om Sävehofs lyft

Att det blev så stora siffror tror Nina Koppang mycket handlar om att Sävehof nu fick en helt annan träff i det egna spelet – och att man lyckades stänga ner Skuru.

ANNONS

– De har varit duktiga på att trycka och straffa oss i de andra matcherna. Vi kände att vi skulle ge tillbaka med samma, att vi också skulle trycka. Vi har haft lite problem med uppställt anfallsspel. Vi kände att vi behövde några enkla mål för att få flytet som sedan kan leda till att vårt uppställda anfallsspel också funkar. Jag tycker det funkade i dag, säger Koppang.

Hon fortsätter:

– Känslan var god genom hela matchen. Vi spelade med hela laget. Vårt samspel var väldigt bra, det är många som gör bra prestationer i dag.

I och med segern är Sävehof därmed finalklara på både dam- och herrsidan. Herrarna säkrade sin plats häromdagen, efter att ha skickat ut Ystads IF med 3–0 i matcher.

Närmast för damerna väntar alltså H65 Höör.

– Det kommer bli fysisk handboll, kul att möta dem. Vi har haft våra strider under säsongen. Det ska bli väldigt kul, säger Koppang.

ANNONS