Sävehofs Agust Björgvinsson. Arkivbild.
Sävehofs Agust Björgvinsson. Arkivbild. Bild: PETTER ARVIDSON

Sanslöst drama när Sävehof kryssade mot nykomlingen Hallby

Sävehof fick kämpa hårt för poängen mot Hallby. I sista sekunden avgjordes matchen som slutade med delad poäng mellan regerande mästaren och nykomlingen.
– Det finns situationer där vi inte går för det 100 procent, säger Sävehofs William Bogojevic.

ANNONS
|

Efter en tung uddamålsförlust i Champions League i helgen hade Sävehof laddat om för match i Handbollsligan mot nykomlingen Hallby.

När lagen möttes i början av oktober vann Sävehof med tio bollar, under onsdagen fick regerande mästaren kämpa hårt för poängen mot nykomlingen.

Sävehof gick tidigt ifrån till 4-7 efter fyra mål av Christoffer Brännberger. Men Hallby bet sig kvar och såg till att första halvlek blev jämn.

Gästande Sävehof drog i slutet av halvleken ifrån något och gick till pausvila med ledning 15-18 efter en halvtimme där varken Agust Björgvinsson i Sävehof-målet eller Sävehof-fostrade Fredrik Landin i Hallby-målet fick tag i bollarna.

ANNONS

Straff sista sekunden avgjorde

Den andra halvleken blev en jämn historia. Lagen följdes åt och med tio minuter kvar av matchen kvitterade hemmalaget Hallby till 25-25. Med tre minuter kvar var ställningen fortsatt oavgjord, 29-29, och avslutningen blev en rysare.

När bara fyra sekunder återstod av matchen, vid ställningen 29-30, fick Hallby frikast och en chans till kvittering. Det resulterade inte i mål – men straff för hemmalaget. En sista chans för Hallby alltså: Adam Tumba vid straffpunkten mot Agust Björgvinsson i målet. Den duellen vann Tumba och matchen slutade med delad poäng.

– De får med sig lite flyt i slutet av matchen samtidigt som vi slarvar i viktiga avgörande lägen, konstaterar Sävehof William Bogojevic och utvecklar:

– Det finns situationer där vi inte går för det 100 procent och är lite nonchalanta både bakåt och framåt. Det är lite nonchalant i slutet och vi gör inte jobbet 100 procent. Om man går ner några procent från det som krävs vinner man inte.

Laddar om för Champions League

Sävehof har en höst med tufft matchande där Handbollsligan varvas med långa resor och matcher i Champions League.

– Det är mycket matcher och vi har haft en tunn trupp men jag tycker ändå vi ska vinna den här matchen, säger Bogojevic.

ANNONS

Till helgen väntar för Sävehof en avgörande match i Champions League innan möte med serieledaren Alingsås nästa tisdag.

– Det är bara att ladda om. Det är bara att släppa den här matchen och gå vidare. I helgen måste vi vinna och det ska inte vara några problem att ladda om inför den.

ANNONS