Samuel Lindberg gjorde elva mål i AHK:s seger.
Samuel Lindberg gjorde elva mål i AHK:s seger. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Samuel Lindberg hjälte för AHK efter målshow

Han tog avslut tolv gånger i matchen. Elva av dem blev hamnade i mål. Samuel Lindberg blev stor hjälte för Alingsås HK när laget besegrade Ystad med uddamålet. Men 21-åringen vill mer.
– Det finns mycket jag ser som kanske inte andra ser som jag vill göra bättre, säger Lindberg.

ANNONS
|

Han är Alingsås skyttekung den här säsongen och nu visade Samuel Lindberg ytterligare en gång varför.

21-åringen från Partille var det stora offensiva vapen som topplaget Alingsås behövde i hemmamötet med Ystad där SM-silvermedaljörerna från förra säsonger inte kom ut på bästa sätt.

Skåningarna tog kommandot om matchen i den första halvleken och hade ledningen med fem bollar när ett par minuter återstod av den första halvleken.

– Det var kämpigt och vi hamnar ju i uppförsbacke. De får skjuta alldeles för mycket ostört och öser in mål. Samtidigt blir det bara tre måls underläge i paus så de sprang inte i från oss helt, säger Samuel Lindberg som tillsammans med laget hade en del att snacka om i halvtid.

ANNONS

– Vi pratade mycket om aggressiviteten och inställningen. Ingenting ges gratis när man möter Ystad. De har blivit bra på att straffa sina motståndare så vi ville inte ge dem kontringar, säger Lindberg.

Halvtidssnacket gav utdelning.

Lindberg effektiv

Alingsås kom ut klart bättre i den andra halvleken och tog över tillställningen. Försvarsspelet blev bättre, målvaktsspelet blev bättre, och Samuel Lindberg gjorde mål.

– Det blev mycket straffar i dag och jag tror bara jag hade ett avslut från kanten. Då förstår du vart resten kom i från. Det var försvaret och målvaktsspelet som gjorde jobbet idag och grabbarna vet ju att jag springer när läget kommer, säger Lindberg.

Men du sätter ju dit bollarna, precis som du gjort under hela säsongen egentligen.

– Jo, det är ju viktigt att sätta lägena såklart, men det finns mycket jag kan göra bättre. Det finns mycket som jag ser som kanske inte andra ser där jag kan göra det ännu bättre.

Är du en sådan som analyserar mycket?

– Ja, det är jag. Man är sin egen största kritiker, men det tycker jag bara är en bra sak för det pushar mig till att bli bättre hela tiden och det är det jag vill bli, säger Samuel Lindberg.

ANNONS

Underläget som var 9–14 förvandlades i slutet av den andra halvleken till ledning med 25–22 och även om Ystad pressade mot slutet blev det seger med 26–25 för Alingsås och elvamålsskytten Samuel Lindberg.

– Skönt med lite segrar efter den tunga perioden vi hade i december. Vi fortsätter med klyschan och tar en match i taget, säger Samuel Lindberg.

ANNONS