Sävehof tog guldfirandet hem till Michael Apelgren

IK Sävehof tog under tisdagskvällen sitt sjunde SM-guld på herrsidan och efter slutsignal och prisutdelning fortsatte guldfesten långt in på småtimmarna. Och ut i tränare Apelgrens trädgård.

ANNONS
|

Det var stora glädjescener som bröt ut i Partille Arena när Sävehof spelade hem SM-guldet efter 30–27 mot IFK Skövde i final tre.

Efter guldet var Simon Möller, som precis tagit guld tillsamman med sin bror Felix, en av de mest rörda på plan.

– Att se sin bror här alltså... Det är så jävla stort. Man spelar handboll för att vinna och att stå här är så fett, sa en tårögd Simon Möller till GP efter matchen.

LÄS MER:Känslostormen i Sävehof efter guldet

Sävehofs bröder Simon Möller, Felix Möller jublar tillsammans med pappa Peter Möller efter SM-guldet.
Sävehofs bröder Simon Möller, Felix Möller jublar tillsammans med pappa Peter Möller efter SM-guldet. Bild: MATHIAS BERGELD

Vinsten innebar 3-0 i matchserien mot Skövde och andra raka SM-guldet till Partilleklubben.

LÄS MER:Så mycket pengar får Sävehof för SM-guldet

Ifall det blir fest så är jag bäst

Firandet på planen övergick till sång i omklädningsrummet, men sen var frågan – vart skulle det bära av näst.

ANNONS

– Ifall det blir fest så är jag bäst, så lät det från Sävehofprofilen Sebastian Karlsson under firandet på plan.

LÄS MER:Så bra har spelarna i Sävehof varit under säsongen

Fest blev det.

I speciella tider gällde det bara att hitta en lösning där laget kunde fira ihop och på ett säkert sätt.

– Då blev det att alla sa ”hem till Micke” och helt plötsligt var hela laget här, berättar Therese Albrechtson, sambo med Michael Apelgren.

Därför har nu tränare Apelgren en del att städa när han vaknar från guldfirandet.

– Det ser ut som ett bombnedslag här hemma.

En orsak är slutspelsskäggen. Mitt i firandet skulle de bort och några spelare ska även ha fått nya frisyrer. Bland andra ligger nu målvakten Bertram Oblings hårsvall på golvet hemma hos Albrechtson/Apelgren.

– Alla skulle raka av slutspelsskägget och det va ingen tanke på att sopa upp det. Haha, det låg hår överallt.

Festligheterna fortsatte sedan in på småtimmarna och ut i trädgården när ett gäng i laget inte riktigt ville stänga säsongen.

– Jag tänkte det, de har spelat handboll ett helt år, ändå tycker de det är kul att vara ute och skjuta prick i trädgården.

Var kvar till morgonen

Timmen senare tackade Therese Albrechtson för sig medan majoriteten av laget var kvar på guldfesten och stannade åtminstone några timmar till.

ANNONS

– När jag vaknade kvart över åtta, så tänkte jag fan va med folk, så då var det fortfarande några kvar, skrattar en nöjd Albrechtson fram samtidigt som hon beklagar sig lite för grannarnas skull.

– Stackarna. En tisdag kommer 25 galna killar som är övertaggade, lyckliga och bara skriker och håller på. Så jag får väl gå... Eller jag får skicka Micke (Michael Apelgren) och gå och be om ursäkt till alla, säger hon och fortsätter skrattar gott.

– Gå runt med guldhjälmen och be om ursäkt.

LÄS MER:Sävehof blåste övriga Handbollssverige av banan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS