Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Sävehof snodde åt sig andraplatsen – i Fernis comeback

Sävehof stod för en stark bortamatch mot Krim Mercator och vann med 28–26.
En seger som gör att laget snor åt sig andraplatsen och därmed kan få en fördel i nästa runda.
– Det är något jag verkligen har sett framemot, säger Emma Fernis efter en efterlängtad comeback.

Inför den sista omgången av gruppspelet i Champions League var Sävehof trea i gruppen bakom överlägsna ledarna Györi från Ungern och Krim Mercator från Slovenien. När Györi gjorde processen kort med jumbon Banik Most var avancemanget klart för Sävehof då tre lag går vidare.

Men Sävehof gjorde dessutom sitt jobb och vann borta mot Krim Mercator. I paus var det 14–12 till Sävehof. Lagen skulle följas åt och med bara 30 sekunder kvar det 27-26 till Sävehof när Rasmus Overby tog timeout.

Till slut skulle det bli 28–26 och Sävehof säkrade andraplatsen bakom Györi.

– Det var riktigt gött det här! Krim förlorar inte särskilt ofta på hemmaplan så det var jäkligt gött, säger Emma Fernis.

Fick ni rapporter från den andra matchen?

– Nej, vi fokuserade helt på vår egen match och att få med oss två poäng in i mellanrundan. Det var där vi la vårt fokus.

Vad betyder andraplatsen nu när ni går vidare?

– Jag vet inte exakt ... det viktiga är att vi har med oss två poäng in sen vet jag inte om det spelar någon roll. Jag har inte jättebra koll på det där utan fokuserar mest på en match i taget.

Skönt att vara vidare va?

– Ja, vi visste att vi hade en bra chans att ta poäng i år och vi gör det så himla bra med två vinster och ett kryss. Vi är verkligen välförtjänta över det här!

"Känns så himla bra"

För Emma Fernis del var det här första insatsen den här säsongen. I början av säsongen opererade hon sin fotled.

– Det var otroligt roligt att vara tillbaka och något jag verkligen har sett framemot! Det var ett stort plus att jag kunde vara med igen! Det känns verkligen så himla bra och man vill ju alltid kunna spela, säger hon.

Segern för Sävehof kan bli viktig i slutändan för i nästa gruppspel i Champions League tar lagen med sig poängen från den första rundan – vilket gör att varje seger kan betyda extra mycket i slutändan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.