Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Sävehof förlänger med Trine Mortensen

Hon har gjort stor succé på kanten. Nu står det klart att Sävehof och Trine Mortensen är överens om ett nytt kontrakt.
– Med Trine i laget minst ett år till så får vi den stabilitet och topp som vi varit bortskämda med de senaste säsongerna, säger sportchef Emil Berggren i ett pressmeddelande.

I förra veckan kommunicerade IK Sävehof att stjärnan Mathilda Lundström signerat ett nytt kontrakt med klubben.

Nu, några dagar senare, står det klart att gulsvart har förlängt med ytterligare en nyckelspelare. Trine Mortensen, som anslöt till Sävehof i maj 2019, har sedan ankomsten varit en flitig målgörare och en viktig bricka i Rasmus Overbys lagbygge. Nu har danskan kritat på ett nytt avtal över säsongen 2021/2022.

LÄS MER: Mathilda Lundström förlänger med Sävehof

– Ligans bästa tekniker förlänger ett år till och det är vi superglada för. Med Trine i laget minst ett år till så får vi den stabilitet och topp som vi varit bortskämda med de senaste säsongerna. Trine kommer till träningarna med ett glatt humör och hon gör alltid sitt bästa. Trine är en bra förebild och har höga ambitioner med sitt handbollsspelande, säger sportchef Emil Berggren i ett pressmeddelande.

Mortensen: ”En hög ambitionsnivå”

Trine Mortensen tar vid:

– Jag har med glädje valt att skriva på ett år till med Sävehof. Det har jag gjort då klubben har en seriös och hög ambitionsnivå som gör att jag tryggt kan fortsätta min utveckling och professionella karriär i en spännande miljö där vi har en väldigt ambitiös träningskultur, vilket är väldigt viktigt för mig. Utöver det sportsliga så trivs jag väldigt bra utanför banan också, vilket gör att valet var enkelt och jag ser fram emot framtiden i Sävehof, säger Mortensen.

LÄS MER: Sävehof tog övertygande seger i toppmötet med Skuru

Under fjolåret gjorde danskan 59 mål på hela säsongen. I år är hon redan uppe i 55 fullträffar, med vilket hon för tillfället är elfte bäst i serien med.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.