Sävehof bara nära mot Malmö

De gjorde ett heroiskt försök – men Sävehof kom aldrig närmare än nära i kvartsfinalen mot Malmö. Skåningarna vann med 26-25 och kvitterade till 1-1 i matchserien.

ANNONS

Det var tre sekunder när på matchklockan när Gustaf Wedberg fick läget. Det var bra. Han hoppade upp med kraft och fart och kom i bra vinkel mot Dan Beutler i Malmös mål. Men skottet gick över en meter utanför Beutlers högra stolpe. Sävehofs chans till en närmast osannolik upphämtning försvann. Malmö kunde fira.

Ja, de sista sekunderna blev oväntat spännande i Partille arena. Sävehof låg under med 23-26 med bara fyra minuter kvar. Då vaknade hemmalaget. Jonas Larholm gjorde mål. Oskar Sunnefeldt gjorde mål. Och så fick Gustaf Wedberg chansen.

LÄS MER:Se Sävehof-talangens Ed Sheeran-cover

Men, talangen på högersex tog den inte den här gången och Malmö kvitterade matchserien till 1-1 på bortaplan.

ANNONS

– Det är klart att det aldrig är kul att vara den som inte är den som gör mål i det här fallet, det fattar de flesta. Matchen i sig är tajt och vi ligger och byter mål med varandra, de drar ifrån och vi kommer ikapp. Sedan får vi chansa lite på slutet och i bland funkar det och ibland inte, säger Gustaf Wedberg.

Matchen var annars en fin uppvisning i slutspelshandboll. Tätt, jämnt med bra tempo. Och gott om smällar åt båda håll. Och nu väntar minst två liknande möten lagen emellan. Det första spelas på fredag nästa vecka.

– Vi har all kapacitet att slå dem. Vi är inte ett sämre lag i än vad de är även om grundtabellen visade det kanske. De här matcherna är jämna och vi ska kunna skaka dem i resten av matcherna, säger Gustaf Wedberg.

Malmös Anton Blickhammar fick lämna planen skadad och det ger Sävehof än bättre möjligheter inför framtiden, enligt Gustaf Wedberg.

– De blir tunna. Vi har en otroligt bred trupp trots lite skador så vi ska kunna orka mer än dem. så länge vi är med i matchen ska vi kunna hota.

Hur tungt känns det just nu?

ANNONS

– Att torska med en boll är det värsta som finns. Man är både fysiskt och mentalt dränerad. Samtidigt finns det inget som är så roligt att spela som slutspelsmatcher som är som den här.

ANNONS