Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jamina Roberts var målbäst i Sävehof med sju fullträffar.  Bild: CARL SANDIN
Jamina Roberts var målbäst i Sävehof med sju fullträffar. Bild: CARL SANDIN

Sävehof aldrig hotat av bottenlaget

Det var aldrig riktigt spännande. Trots att Sävehof slog av på takten – både i första och i andra halvlek – var segern mot nästjumbon Skövde aldrig i fara.
– Vi hade matchen helt under kontroll och har hittat en växel till som vi kan lägga in, säger lagets tränare Rasmus Overby.

Hemmalaget rivstartade direkt och gick ifrån till en komfortabel 8–3-ledning efter drygt tio minuters spel. Sedan började tränare Rasmus Overby rotera lite i laget och gav tongivande spelaren Jamina Roberts lite vila.

Då slog Sävehof av på takten och bortalaget Skövde kunde äta sig tillbaka in i matchen. Från minut 18 och fram till halvtidspausen lyckades hemmalaget bara mäkta med tre mål. Som minst skiljde det bara tre mål mellan lagen (vid ställningen 15–12), innan Ida Lagerbon utökade till 16–12 med ett straffkast i halvlekens sista sekund.

– Vi hade en tio minuters svacka i första halvlek. Jamina satt på bänken men vi har många bra spelare ändå så det ska inte påverka så mycket.

Vad gjorde ni fel under den tidsperioden?

– Defensivt blev vi lite osäkra när vi släppte in några mål och offensivt klev vi på individuellt i stället för som ett lag.

Sävehof gjorde 6–0 på sex minuter

När andra halvleken sedan drog igång var det ett Sävehof som var på tårna och genast visade klass. 6–0 på sex minuter och matchen var avgjord.

– Vi pratade om att vi skulle stänga matchen och sedan kom vi ut och gjorde det. Vi kände väl i halvlek att vi inte hade behövt bjuda in dem så som vi gjorde.

Allra klarast lyste – kanske inte helt oväntat – storstjärnan Jamina Roberts. När hon var tillbaka på plan i inledningen av den andra halvleken var Sävehof både vassare och snabbare. Landslagsspelaren gjorde tre mål och två assist under Sävehofs avgörande ryck under de första åtta minuterna av andra halvleken och gjorde totalt sju mål på sju avslut.

– Jamina är en klasspelare och en väldigt dominant spelare för oss. Vi behöver ha henne i form, så det är förstås skönt att hon visar det redan nu.

Slutresultatet skrev till 34–24. Med segern befäster Partilleklubben sin tredjeplats i SHE, och kan ta upp jakten på Skuru och H65 Höör i tabelltoppen. Sävehofs nästa match är på torsdag, då reser laget till Boden för att ställas mot tabelljumbon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.