Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Dennis Sandberg och Mikael Franzén har bestämt sig för att hjälpa andra att handla nu när säsongen tog slut lite tidigare än planerat. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Säsongen inställd – då hjälper Alingsås-tränarna äldre att handla

Resten av handbollssäsongen är inställd.
Då använder Alingsås tränarduo Mikael Franzén och Dennis Sandberg sin överblivna tid åt att göra en insats för samhället och hjälpa äldre med ärenden.
– Vi är lagspelare, det är klart vi ska hjälpa till att fixa med det här, säger Mikael Franzén.

På måndagen kom beskedet att sista omgången av Handbollsligan och både slutspelet på dam- och herrsidan ställs in.

Därmed är handbollssäsongen över.

Det innebär att flera lag, tränare och spelare nu går lite i väntans tider innan beslut fattas om hur man ska ta sig an det som blir en rekordtidig försäsong.

För serieledande Alingsås HK blir det en del ledigt framöver och då passar tränarduon Mikael Franzén och Dennis Sandberg på att i stället göra en insats för samhället som kämpar med att förhindra smittspridningen av det rådande coronaviruset.

På tisdagseftermiddagen lade Franzén och Sandberg ut inlägg på sina sociala medier där de meddelar att de finns till hands för äldre i Göteborgsområdet som behöver hjälp med att handla eller göra ärenden. I en tid då Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla som är 70 år och äldre att stanna hemma så har flera människor runt om i landet visat medmänsklighet och erbjudit gamla hjälp.

Nu hakar alltså AHK-tränarna, som båda bor i Göteborgsområdet, på.

– Vi hade en diskussion i bilen när vi åkte hem, vi har som sagt en hel del tid över nu. Vi känner oss friska nämligen, så då tänkte vi att vi kunde hjälpa till lite, säger Mikael Franzén.

– Så jag lade precis ut på min Facebook om att vi finns till hands.

"Viktigt vi jobbar tillsammans"

Inläggen har redan börjat få stor spridning.

– Det kanske blir ett heltidsjobb, det hade varit trevligt!, säger Franzén och skrattar.

Innan han tar mer allvarlig ton.

– Nej, men vi är lediga ett tag framöver och då tycker jag absolut att man kan hjälpa till lite. Så jag hoppas vi ska få göra det, säger Franzén och fortsätter:

– Jag tycker det är viktigt att vi jobbar tillsammans. Vi är lagspelare, det är klart att vi ska hjälpa till att fixa med det här. Det är övergående, så det gäller att vi gör det här på bästa sätt och hjälper varandra. Det är också viktigt att ekonomin snurrar, det är en stor grej nu, vi måste försöka göra grejer så att allting flyter så smidigt som möjligt så att vi kan börja leva normalt sedan när det släpper.

För AHK:s del väntar nu några dagars ledigt innan laget återsamlas på fredag. Sedan väntar sannolikt en längre tids ledighet.

– Vi kommer nog ha uppehåll ett tag. Det är en ny situation, vi kan inte ha en bandyförsäsong ... vi får se hur vi lägger upp allting, säger Franzén.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.