Ryssland i ny EM-coronaskandal

Rysslands förbundskapten har tidigare kritiserat för att bryta mot coronareglerna i EM. Nu är landslaget återigen i blåsväder efter ett Istagramklipp som visar hur laget kör olika team building-lekar.
– Det kan krossa hela turneringen, säger TV2:s handbollsexpert Lärke Möller.

ANNONS
|

Det var under förra veckan som bilder visade hur Rysslands spanske förbundskapten Ambros Martin bröt mot coronarestriktionerna under handbolls-EM i Danmark.

Som bekant är mästerskapet försatt i en bubbla, för att hålla coronasmittan utanför. Vilket lett till att det finns en zon enbart för spelare och ledare. Bilderna visade då hur Martin lämnade denna zonen för att prata med ryska handbollsförbundets generalsekreterare Denis Bogomolov.

En incident man såg allvarligt på.

– Turneringsledningen kommer att analysera materialet och så blir det upp till disciplinkommittén att avgöra, berättade Martin Hausleitner, generalsekreterare i EHF.

LÄS MER:Rysk coronaskandal under EM utreds

Nu har det ryska landslaget återigen hamnat i blåsväder. Detta efter att man, på sitt Instagramkonto, lagt upp bilder som visar hur man haft team building-lekar.

ANNONS

På bilderna, som nu är borttagna, kunde man bland annat se hur två spelare hade samma sked i munnen.

Bilderna får TV2:s handbollsexpert Lärke Möller att reagera kraftigt.

– Jag är chockad över att se dessa videos, säger hon.Det stora problemet, som hon ser det, är det faktum att Ambros tidigare brutit mot restriktionerna.

– Om det skulle vara sån otur att Ambros Martin smittades, och har spridit det vidare för att han är så nära spelarna – det kan krossa hela turneringen.

Landslagets försvar: Inte gjort något fel

Ryssland, å andra sidan, ser inte att man gjort något oegentligt.

– För att vara ärlig är det otroligt att höra sådana påståenden. Vi höll ett lagevenemang i enlighet med alla regler och förordningar – i lagets mötesrum och med hotellets godkända sportutrustning, säger den ryska presschefen, Dmitry Khristych till norska VG.

ANNONS