Robert Perlskog stoppas från EM – på grund av corona

För första gången på 25 år kommer den svenska handbollspubliken få klara sig utan Robert Perlskog som kommentator. Den folkkäre profilen har stoppats från att äntra EM-bubblan på grund av corona.
– Det kommer göra ont, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Spelas en svensk mästerskapsmatch i handboll, ja då ses den med Robert Perlskog och Claes Hellgren som sällskap i tv:n.

Det är sedan 25 år och 37 mästerskap tillbaka.

Radarparet har under tiden vunnit svenska folkets hjärtan och deras samarbete har gjort dem till ett av de mer klassiska kommentator/expert-paren i Sverige.

LÄS MER:Sveriges tuffa väg till medaljsuccé i EM

Men när handbolls-EM drar igång i Danmark, då gör det det utan Robert Perlskog som kommentator. Sviten bryts till viss del.

65-årige Perlskog stoppas från att äntra EM-bubblan på grund av corona.

– Jag blev sjuk i början av november. Hög feber och värk i kroppen. Men det la sig, och inom två veckor så var vi friska hemma. Jag hade då antikroppar. Men när vi skulle testas inför mästerskapet, testade jag positivt två gånger i följd. Därmed var jag stoppad från att åka, säger Perlskog till Sportbladet.

ANNONS

Bjuhr ersätter: ”Kommer göra ont”

Han berättar för tidningen att han testades negativt så sent som i måndags. Vilket innebär att han får åka till EM inom sju dagar, så vida han testas negativ på ytterligare två kommande test.

LÄS MER:Svenskarnas kritik mot historiska domarbeslutet

Anders Bjuhr, här tillsammans med förre Sävehofspelaren Johanna Ahlm, kommer ersätta Robert Perlskog.
Anders Bjuhr, här tillsammans med förre Sävehofspelaren Johanna Ahlm, kommer ersätta Robert Perlskog. Bild: PETTER ARVIDSON

Sveriges gruppspelsmatcher kommer fram tills dess att kommenteras av Anders Bjuhr. Perlskog väntas ansluta först i mellanrundan.

– En svit av kommenterade Sverigematcher bryts för min del. Det kommer kännas hårt att se matcherna hemifrån, det kommer göra ont.

ANNONS