Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

RIK värvar från rivalen

Niclas Fingren lämnar Sävehof för största rivalen Redbergslid. På tisdagen presenterade RIK 21-åringen som klubbens senaste nyförvärv.

Kontraktet sträcker sig över två år. I Fingren får Redbergslid en erfaren vänsternia – trots hans ringa ålder. Den Aranäs-fostrade Fingren har redan spelat sju seniorsäsonger och tillför lite rutin till Redbergslids förhållandevis unga trupp.

– Med Niclas har vi nu sista pusselbiten på plats för säsongen. Vi är överlyckliga och övertygade om att detta blir perfekt för både föreningen och för Niclas själv. Hans träningsvilja och drivkraft passar perfekt in i den trupp vi målmedvetet skapat de senaste säsongerna, säger RIK:s sportchef Henrik Lundström till klubbens hemsida.

"Behövde byta miljö"

Niclas Fingren menar att flytten in till stan förenklades av hans studiesituation. 

– Jag kände att min utveckling stagnerat de sista åren och att jag behövde byta miljö för att ta steg i min handbollskarriär. Då jag studerar i Göteborg passar det perfekt med det RIK erbjuder mig. Ansvar och speltid generar utveckling och det hoppas och tror jag att RIK kan ge mig i båda delarna av handbollsplanen, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.