RIK säkrade kontraktet i Handbollsligan

Tre raka segrar mot småländska Amo – nu kan RIK pusta ut. Den anrika föreningen spelar i Sveriges högsta serie även nästa säsong.
– Det känns jätteskönt, säger RIK:s lagkapten Tobias Johansson.

|

Under onsdagen hade RIK chansen att avrunda kvalserien mot Amo handboll. Om de skulle ta tredje raka segern skulle det innebära att man klarade sig kvar i Handbollsligan.

Och till en början såg det bra ut för hemmalaget i Lundenhallen.

Adam Krantz stängde mellan stolparna och då gjorde det inte så mycket att det stundtals slarvades framåt.

1–1 efter fem minuter blev till 7–4 efter 15. Amo hade svårt att hitta lösningar för att ta sig igenom RIK:s mittblock med Oskar Ysander och Mario Lipovac.

Framåt var det flera spelare som bidrog i målkolumnen för De vita eleganterna. Oskar Joelsson och Elliot Stenmalm hade show med mängder av mål i lördags men denna gång var det fler som ville vara med och leka.

En som utmärkte sig var William Höghielm som ”brötade” på från mittsex-positionen och noterades för tre fullträffar under de första 30 minuterna. Lika många som lagkapten Tobias Johansson som förutom mål också serverade sina kollegor till lägen ett par gånger efter bollstölder i försvaret.

När halvtidsvisslan ljöd var RIK nära ett säkrat kontrakt. Ställningen: 16–10.

RIK säkrade kontraktet

Om det såg bra ut i paus för RIK så dröjde det inte länge innan det såg ännu bättre ut. RIK gjorde tre raka mål i inledningen av den andra halvleken samtidigt som Amo såg alltmer uddlöst ut framåt. Segervrålen från bortabänken var lägre.

Det skulle inte komma en upphämtning från Amo som gjorde att RIK:s seger var hotad. Det blir spel i Handbollsligan för Magnus ”Bagarn” Johanssons gäng även nästa säsong.

Onsdagskvällens segersiffror skrevs till 30–23.

Hur har ni hanterat pressen efter en dålig säsong?

– Det är inte så mycket press som släppte, känner jag. Det har ändå känts som att det har vänt efter januariuppehållet. Det känns som det har varit positivt att gå in i en kvalserie och inte så blytungt som det kändes i december.