RIK körde över jumbon

Det blev storseger för RIK i Stockholm – som nu tar sig upp på slutspelsplats. Oliver Wigmark var en av segerskaparna mot AIK med sex mål, i matchen som slutade 35-27 i RIK:s favör.

ANNONS
|

Det var aldrig något snack om saken i omgång nio av handbollsligan. Redbergslid var en nivå för bra för seriejumbon AIK. Hemmalaget har inte vunnit en match i årets handbollsliga – det facitet såg Redbergslid till att förlänga på onsdagskvällen. Efter att RIK tog ledningen tio minuter in i matchen var det mer eller mindre bara ett lag på banan. Målen rann in för göteborgarna och stannade till slut på 35 framåt – och 27 bakåt.

Målfabrikationen är klubbens bästa denna säsong och segern var Redbergslids fjärde. Målbäst för RIK var Oliver Wigmark och Tobias Johansson med sex mål vardera.

ANNONS

Den förstnämnde har gått upp i intern skytteligaledningen och hittat rätt den här säsongen.

– Jag har en bra känsla och har fått mycket speltid. Dessutom har jag fått skjuta lite straffar det ger lite bonusmål om man sätter dem. Jag är jättenöjd, säger han.

Vad är det du har utvecklat?

– Jag har fått ta straffar och tränat en del på det. Sedan har jag jobbat med kontringsspelet, även om jag är svag på det fortfarande.

– Jag borde bli bättre på att veta när jag ska tjuva och ta de extra meterna för att komma i rätt läge när det finns en chans att kontra.

I och med de sex målen mot AIK gick den Kärra-fostrade kantspringaren upp på 40 mål under säsongen – en notering som ger honom förstaplatsen i den interna skytteligan för veteranen Tobias Johansson.

– Skulle jag vinna skytteligan före honom skulle det vara jätteroligt. Det kanske triggar honom att köra ännu hårdare. Men det är bara en kul grej och inget jag tänker på direkt.

ANNONS