RIK får poäng - efter ny spelarmiss

Igår straffade Lugi med poängavdrag för att ha använt en oregistrerad spelare. Idag är det Guif som råkar ut för samma öde. Redbergslid tilldöms nu segern med 10-0. – Just nu undersöker vi vilka rutiner vi har, säger CG Hjelm, Guifs ordförande till Eskilstuna-Kuriren.

ANNONS
|

Tabellen i handbollsligan skrivs nu återigen om. Under två dagar har Svenska handbollsföreningen nu straffat två klubbar för att ha spelat med oregistrerade spelare.

Igår kom beslutet att Lugi straffas med två förluster.

Läs också:Efter spelarmissen – Sävehof och Alingsås tilldelas segrar

Nu är det Eskilstuna Guif som blir av med segern mot Redbergslid efter att det kommit fram att de använt tre oregistrerade spelare i matchen. Det handlar om Emil Hansson, Markus Sjöbrink och Simon Sonestad som inte varit klara för spel.

Enligt Eskilstuna-Kuriren har klubben betalt för övergångarna och meddelat förbundet, men inte sett till att de verkligen blivit registrerade.

ANNONS

– Vi har missat att kontrollera om förbundet gjort sitt jobb. Det är det regelverk som gäller och det får vi respektera men det är inte bara hos oss det missats. Men i slutändan är vi den yttersta kontrollinstansen, säger CG Hjelm till Eskilstuna-Kuriren.

Istället för 35-27 slutar nu matchen 0-10 efter förbundets beslut, vilket innebär att Redbergslid nu ligger sexa i tabellen.

Guif har nu 14 dagar på sig att besluta om de vill överklaga beslutet. Än har klubben inte bestämt hur de ska göra, utan den frågan ska diskuteras under kvällen.

ANNONS