Redbergslids IK säkrade kontraktet – körde över Kungälvs HK

Mesta mästarna är kvar i handbollens finrum. Efter en kvalkross mot Kungälvs HK säkrade Redbergslids IK kontraktet inför nästa säsong.
– Det är jätteskönt, det är toppen, säger tränare Magnus ”Bagarn” Johansson efter matchen.

ANNONS
|

Det var aldrig något att orda om, egentligen.

Bortsett från egentligen en svag halvlek i match två var Redbergslid överlägsna i kvalet till handbollsligan. Kungälvs HK hade inte mycket att sätta emot – vilket blev extra tydligt i den tredje och sista matchen.

Redbergslid släppte förvisso in matchens två första bollar, men malde därefter ner motståndet. Andreas Palicka, som anslöt i vintras, storspelade mellan stolparna och landade på en räddningsprocent på 48.

Samtidigt tog många av lagets unga förmågor för sig och levererade framåt. En av de var Elliot Stenmalm som blev femmålsskytt när kontraktet säkrades.

När slutsignalen väl ljöd stod RIK som segrare med överlägsna 32–22 och därmed spelar De vita eleganterna, mesta mästarna, i handbollsligan nästa säsong.

ANNONS

– Det är jätteskönt, det är toppen, säger en lättad tränare i Magnus ”Bagarn” Johansson.

Han tar ny sats:

– Sen är det är som det är när det är kval. Man ska bara göra det och vinna tre matchen, men sen är det är mycket som kan hända. Men vi är klart bättre och vinner välförtjänt.

Andreas Palicka blev stor hjälte i den tredje matchen.
Andreas Palicka blev stor hjälte i den tredje matchen. Bild: MATHIAS BERGELD

Magnus ”Bagarn” Johansson är en ikon i klubben och för honom betyder det säkrade kontraktet otroligt mycket. Samtidigt vittnar han om hur viktig RIK:s existens i handbollens finrum är för många i Göteborg.

– Klubben är kvar där den ska vara, det betyder mycket för många och folk har varit på mig på mitt jobb och hetsat om att vi måste vinna matcher. Men det är gött tjöt, så det älskar vi. Det visar hur mycket den här klubben betyder för många.

Vad känner du mest just nu, lättnad eller glädje?

– Det är nog något blandat, det är det nog. Jag är jävligt glad, men oerhört lättad. Vi låg ganska tydligt sist ett tag, sen klarade vi oss nästan utan kval. Sen gör vi det bra i kvalet och säkrar kontraktet.

Andra raka kvalet: ”Det har varit jobbigt”

”Bagarn” kom till Redbergslids IK under förra säsongen, det efter att Jasmin Zuta slutat som huvudtränare. Klubben låg då sist i tabellen.

ANNONS

Klubben klarade kontraktet via kval även den gången, då efter 3–0 i matcher mot Amo.

– Det har varit jobbigt, men det har alltid varit kul att komma till träningarna. Jag sa det när jag kom förra säsongen att jag ska komma med glädje och det har jag försökt att göra hela tiden.

Vad kommer krävas för att ni bryta den här tunga trenden?

– Det är många saker, men det har jag ingen lust att prata med dig om nu.

”Bagarn” skrattar och tar ny sats:

– Men det är mest för att jag är så glad och lättad. Men det är ett hårt arbete som kommer krävas och vi måste sätta grunderna.

Hur länge kommer du njuta innan du blickar framåt?

– Det sker parallellt, jag kommer njuta men redan nu har jobbet börjat. Det behövs in lite gubbar, samtidigt har vi ett gäng i Linus Lövgren, William Höghielm och flera unga killar som inte har spelat så mycket i högstaligan. Så det finns mycket positivt inför framtiden.

Aranäs säkrade kontraktet – Önnered illa ute

Även Aranäs säkrade kontraktet under fredagen efter att man besegrat Amo med 38–36. Desto sämre gick det för Önnereds herrar som föll med 34–35 på övertid mot Skånela. Därmed ligger Göteborgslaget under med 1–2 i matchserien och är tvunget att vinna de två resterande matcherna.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS