Philip Jonsson lägger av – 27 år gammal

Philip Jonsson lägger av.
Den 27-årige handbollsspelaren, som har lett Aranäs till ett historiskt slutspel, känner att det får vara nog.
– Jag pallar inte med det rent mentalt och fysiskt längre, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

HK Aranäs går ikväll in i första slutspelet i klubbens historia. En stor anledning till detta är Philip Jonsson.

27-åringen har varit en av Handbollsligans absolut bästa spelare. Bland annat är han trea i den totala assistligan och elva i skytteligan. Han är även fjärde bäst i ligan när det kommer till MEP (most effective player), vilket är ett sätt att mäta en spelares totala prestation på planen.

Efter ett sånt succéår skulle man kunna tro att Philip Jonsson har fått blodad tand och ser fram emot ta ytterligare kliv?

Faktiskt inte.

För Sportbladet berättar han att karriären är över efter den här säsongen.

ANNONS

– Det korta svaret är att jag inte pallar med det rent mentalt och fysiskt längre och vill ha mer fritid och allt det där. Det tar sin tid och sin ansträngning att göra elitsäsonger.

Philip Jonsson känner sig färdig med handbollen.
Philip Jonsson känner sig färdig med handbollen. Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Jonsson berättar för tidningen att han har gått i tankarna att lägga av under flera år och att det hela började under pandemin. 27-åringen känner nu att det finns mer i livet än en och klisterburk.

– Jag pallar inte göra den uppoffringen längre för andra delar och upplevelser i livet. Man har sett varenda handbollshall i serien, gjort sina matcher och varit irriterad på motståndarna. Jag får inte ut lika mycket av det som för fem-sex år sedan, säger han.

Philip Jonsson: Vad gör en ”vanlig” människa?

Jonsson jobbar med ekonomi på heltid, utöver handbollen och nu ser han fram emot att ta reda på vad man kan göra med all fritid som handbollspensionen kommer innebära.

– Det är väldigt roligt att umgås med familj och vänner, åka på resor och gå på event. Sånt som man behöver försaka som elitspelare. Jag får ställa en motfråga: vad gör en ”vanlig” människa med sin tid och så får man lära av dem.

LÄS MER:Redbergslid om den historiska nedflyttningen från handbollsligan

LÄS MER:Redbergslids IK – från europeisk toppklubb till kris

ANNONS