Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Per Johanssons udda gåva: Vodka och rå fisk

Att vara handbollstränare i Ryssland kan vara speciellt. Fråga bara Per Johansson.
Efter en segermatch visade en supporter sin uppskattning – med rå fisk och vodka.

Per Johansson har en framgångsrik karriär som tränare i flera klubbar och landslag. Som förbundskapten för det svenska damlandslaget tog han EM-silver 2010, Sveriges första mästerskapsmedalj någonsin, och han ledde dessutom laget till OS 2012.

Han har tränat det rumänska storlaget CSM Bukarest och varit förbundskapten för Montenegro och är just nu i ryska Rostov-Don. Han vittnar nu om att Ryssland kan vara ett annorlunda land att träna handboll i.

LÄS MER: Loui Sand tillbaka på handbollsplanen efter könskorrigeringen

På torsdagen vann Rostov-Don den första av två semifinaler mot Astrahanochka i slutspelet i den ryska ligan med 35–25. Efter en match fick han en udda gåva av en glad supporter: vodka och rå fisk.

”Ryssland är ju speciellt på många sätt och när ett äldre Rostov-Don Fan ger mig detta efter matchen för att visa sin tacksamhet så blir man ju tårögd...”, skriver Johansson på Twitter och delar en bild på gåvorna.

Returen mot Astrahanochka spelas på måndag och i en eventuell final väntar CSKA Moskva eller Togliatti, den första semifinalen mellan lagen slutade oavgjort 26–26.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.