Partille Cup byter namn till Partille World Cup.
Partille Cup byter namn till Partille World Cup. Bild: CARL SANDIN

Partille Cup byter namn

Världens största handbollsturnering Partille Cup byter namn, det meddelar man under torsdagen.
– Med namnändringen blir det en tydligare association mellan namnet och turneringens storlek och status, säger Fredrik Andersson, generalsekreterare i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Sedan 1970 har Partille Cup spelats i Göteborgsområdet. Nu, efter 54 år, byter turneringen namn. Från och med nu heter turneringen Partille World Cup.

”Förändringen är ett led i turneringens framtidssatsning på tillväxt och ökad internationalisering”, skriver man i ett pressmeddelande.

– Vi behöver spegla vad vi är. Vi är världens största och mest internationella handbollsturnering. Med namnändringen blir det en tydligare association mellan namnet och turneringens storlek och status, säger Fredrik Andersson, generalsekreterare.

I och med namnbytet får turneringen också en ny logga, lik den förra men det det nya namnet.

25 000 spelare per år

Turneringen startade i Partille, därav namnet, och har sedan starten haft IK Sävehof som arrangör. Sedan 2004 spelas matcherna enbart i Göteborg. Totalt deltar omkring 25 000 ungdomar i turneringen varje år.

ANNONS

– Det är lagen och deltagarna från världens alla hörn som gör turneringen unik och skapar en mötesplats för världens ungdomar, oavsett kulturell bakgrund eller nationalitet, med handbollen som gemensam nämnare, säger Fredrik Andersson.

I år spelas turneringen 1–6 juli.

LÄS MER:Gothia cup fullt rekordsnabbt

LÄS MER:Stefan Albrechtson har vigt sitt liv åt Sävehof – börjar se slutet

LÄS MER:Här är sportåret 2024

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS