Olivia Mellegård lämnar Sävehof – skrev kontrakt innan korsbandsskadan

Olivia Mellegård lämnar Sävehof och är klar för danska Ikast.
Den svenska stjärnan presenterades nu, men skrev kontraktet en vecka innan hon drog korsbandet för tredje gången.
– Jag är ledsen att jag inte kommer att kunna spela när nästa säsong startar, säger hon.

ANNONS
|

Olivia Mellegård har varit en av IK Sävehofs absolut bästa spelare, vilket kanske inte är så förvånande då hon även är en bärande spelare i det svenska landslaget.

Partilleklubben har dock fått klara sig utan kantsexan sedan januari, då hon för tredje gången drog korsbandet.

Hennes säsong tog i och med detta slut och nu står det klart att hon inte heller kommer spela för Sävehof när hon väl är tillbaka från sin skada.

I veckan meddelade nämligen danska Ikast att man har gjort klart med Mellegård inför nästa säsong. Kontraktet skrevs dock på innan hon skadade sig.

ANNONS

– Jag är verkligen glad att Olivia kommer till Ikast och såg fram emot att se Lærke (Nolsø, dansk landslagsspelare) och Olivia tillsammans på vänsterkanten. Tyvärr blir det inte från säsongsstarten, då Olivia slet av sitt korsband, knappt en vecka efter att vi skrev på affären, säger sportchef Daniel Grönhöj till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– Nu vill vi stötta och hjälpa Olivia så mycket vi kan och om schemat håller kommer hon vara klar efter EM 2024 (finalen spelas 15 december). När Olivia kommer tillbaka till planen kommer vi att ha en av de bästa tvåvägsspelarna.

Olivia Mellegård: ”Jag är ledsen”

Olivia Mellegård konstaterar att det ska bli kul med en utlandsflytt, även om hon inte kommer få bästa tänkbara start med den nya klubben.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att komma till Ikast och jag ser fram emot att träffa laget och människorna i och runt klubben. Jag är ledsen att jag inte kommer att kunna spela när nästa säsong startar, men kommer att se till att göra bästa möjliga rehabilitering för att komma tillbaka på planen med laget.

LÄS MER:Olivia Mellegårds besked efter skadan: ”Det som driver mig”

LÄS MER:Olivia Mellegård har dragit korsbandet – för tredje gången

LÄS MER:Olivia Mellegård skadad – skrek ut sin smärta

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS